Кидають своїх в бою: з війни в Україні тікають російські командири-офіцери - перехоплення СБУ

17 червня 2022, 18:21
Офіцери кидають на полі бою зброю та тікають з України, відмовляючись воювати.
ВСУ, российские военные
Російські командири-офіцери тікають з України / УНИАН, Reuters

Російські командири-офіцери тікають з війни в Україні. Вони кидають зброю та особовий склад напризволяще. Про це стало відомо з перехопленої телефонної розмови, яку опублікувала СБУ.

Чоловік, якого мобілізували в "ЛНР" розповів своїй дружині про те, що його командування відмовилось воювати. Тепер він сподівається на те, що їх відвезуть додому.

"Наше командування поїхало. Ну не поїхали, а покидали зброю. Кажуть: "Ми воювати не підемо". Їх змінюватимуть, якщо не поміняють, то нас відвезуть додому. Один із начальства взагалі в Росію втік", - сказав окупант.

Жінка просить чоловіка не тікати, щоб його дії не розцінили як дезертирство. Сам же окупант розуміє, що офіційно він не бере участь у війні.

"Ми ніде не рахуємось, ніде. Повір мені. Як сказав командир Ушаков, ми тут - "м'ясо", що відволікає маневр. Ніде, навіть у Росії не фіксується, що ми тут знаходимося", - пояснює дружині чоловік.

читайте такожЗСУ наводять жах на окупантів, в бій готовий йти один з 10 солдатів - перехоплення СБУ

Як повідомляв Главред, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що російські військові масово намагаються уникати прямих бойових зіткнень і дезертують.

Крім того, після початку повномасштабного вторгнення в Україну сотні солдатів РФ були звільнені через відмову брати участь у війні. Згідно з даними, які вдалося отримати виданню The Wall Street Journal, російська армія скоротилася на кілька сотень військових — їх звільнили.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти