Більшість українців незадоволені вмістом своїх гаманців і холодильників - опитування

9 лютого 2021, 15:19оновлено 9 лютого 2021, 16:24
Тільки 7% українців оцінюють рівень добробуту їхніх сімей як "добрий" або "дуже добрий".

гроші, гривня
Більшість українців незадоволені вмістом своїх гаманців і холодильників / УНІАН

Свіже опитування показало, що 69% українців оцінюють економічну ситуацію в країні як дуже погану або досить погану, 26% - як не погану і не добру, і всього лише 2% - як добру або дуже добру.

Згідно з результатами опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 29 січня до 3 лютого 2021 року, 43% українців оцінюють рівень добробуту їх сімей як "дуже" або "досить" поганий, 46% - як "не поганий і не добрий", і тільки 7% - як "добрий" або "дуже добрий".

Відзначається, що лише 14% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямку, 70% дотримуються думки, що події розвиваються у неправильному напрямку.

Також результати опитування свідчать, що українці не надто вірять у швидкі зміни в економічній сфері.

Також стало відомо, що тільки 7% вважають, що протягом найближчих 3 місяців економічне становище країни зміниться на краще, а 8% сподіваються, що за цей час зміниться на краще рівень добробуту їх сім'ї.

Водночас 32% опитаних громадян переконані, що протягом найближчих 3 місяців економічне становище країни зміниться на гірше, 24% - що за цей час зміниться на гірше рівень добробуту їх сім'ї.

"Очікування змін найближчими роками суперечливі: частки респондентів, які очікують за цей період, що економічна ситуація в країні і добробут сім'ї покращаться, погіршаться або не зміняться, мало відрізняються і знаходяться в діапазоні від 19 до 25%", - додали у Центрі Разумкова.

Крім того, 16% опитаних вважають, що Україна здатна подолати наявні проблеми та труднощі протягом найближчих кількох років, 51% - що вона здатна подолати у далекій перспективі, а 20% - що не здатна їх подолати.

Дослідження провели з 29 січня до 3 лютого 2021 року методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів.

Опитали 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Опитування українців - про що йшлося раніше:

  • Свіже опитування показало, що в Україні 74,3% громадян переконані, що країна рухається у неправильному напрямку, і лише 10% вважають, що держава розвивається правильно.
  • В Україні рейтинг довіри очолили президент України Володимир Зеленський і голова Верховної Ради Дмитро Разумков. Найменше довіряють генеральному прокурору Ірині Венедиктовій.
  • Майже 45% українців висловилися за те, щоб надати непідконтрольним територіям Донецької та Луганської областей автономію у складі України для того, щоб припинити війну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти