"Велике будівництво": Укравтодор оголосив тендер на реконструкцію об’їзної Житомира по трасі М-06

24 січня 2022, 17:26
Траса М-06 востаннє масштабно ремонтувалася напередодні Євро 2012.

Оголошено тендер на реконструкцію Північного обходу Житомира.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Житомирській області.

Йдеться про ділянку автомобільної дороги М-06 Київ — Чоп (на Будапешт через Львів, Мукачево, Ужгород) км 129,6 — км 151,73 між селами Глибочиця та Іванівка Житомирського району, загальна протяжність — 22 кілометри.

відео дня

Ремонт цієї ділянки траси М-06 відбудеться у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Контракт з попереднім підрядником довелося розірвати ще у жовтні 2020 року через зрив термінів виконання робіт та численні порушення технології будівництва, які виявилися завдяки незалежному технічному нагляду. За два роки та узгоджений додатковий термін підрядник виконав лише 50% передбаченого контрактом — та й те неналежним чином.

"Новий проєкт реконструкції значно ускладнений необхідністю демонтажу та ліквідації порушень недобросовісного попередника. Нагадаю, що Північний обхід Житомира будувався з бетону, а тому демонтажні роботи вимагатимуть значних зусиль", — прокоментував ситуацію перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

У січні президент Володимир Зеленський назвав реконструкцію обходу Житомира пріоритетом при ремонті найбільш критичних ділянок траси М-06, роботи на яких намічено, за його словами, на найближчі роки.

Траса М-06 останній раз масштабно ремонтувалася напередодні Євро-2012. На більшості ділянок покриття зазнало ушкоджень та потребує оновлення. У Львівській області траса завдяки висококласному експлуатаційному утриманню перебуває у належному стані.

Нагадаємо, що станом на кінець минулого року в Україні в межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" зробили понад 40% основної мережі доріг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти