Антибіотики під забороною: в Україні запустять електронні рецепти

20 вересня 2020, 19:32
У МОЗ впевнені в тому, що таке нововведення безпосередньо вплине на здоров'я людей.
ліки
В Україні впровадять електронні рецепти / Фото: dermalatlas.ru

Протягом 2021-2023 років у нашій країні запрацюють електронні рецепти на ліки. У МОЗ впевнені в тому, що таке нововведення безпосередньо вплине на здоров'я людей.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив під час брифінгу, пише прес-служба МОЗ.

За його словами, упорядкування ринку лікарських засобів та введення електронного рецепту - є однією з серйозних складових реформи охорони здоров'я.

"У 2021 році ми збираємося ввести електронний рецепт на наркотичні засоби, на інсулін, і на імуносупресивні препарати. Потім поступово далі ми будемо розширювати цей модуль. У 2022 році ми збираємося зробити електронні рецепти на всі антибіотики, тобто антибіотикотерапію. І у 2023 році - на всі рецептурні лікарські засоби, що залишилися", - сказав Степанов.

читайте такожБракує лікарів та ліків: медик забив на сполох через COVID-19 в Україні

Він також додав, що коли люди починають безконтрольно приймати антибіотики, у людини виникає резистентність до антибіотикотерапії, антибактеріальної терапії.

"Що це означає? Це якщо дійсно потім необхідно буде приймати антибіотик при тому чи іншому захворюванні - то цей антибіотик просто не буде дієвим. Тому ви просто робите шкоду своєму організму. Тому дуже важливо, щоб у нас були зрозумілі правила рецептурного відпуску лікарських засобів ", - сказав Степанов.

Міністр додав, що електронний рецепт буде фіксуватися в системі і потім можна буде простежити, яким лікарем був виписаний рецепт і чи потрібно його виписувати.

  • Раніше українські парламентарії схвалили в цілому законопроект № 3615-1, на базі якого буде дозволено продаж лікарських препаратів за допомогою інтернет-аптек з подальшою їхньою доставкою поштою.
  • Нагадаємо, навесні в Україні на тлі початку епідемії COVID-19 з'явилася нова афера, пов'язана з купівлею лікарських препаратів. Шахраї почали продавати через Інтернет так звану аптечку "Стоп-коронавірус", в якій нібито є все, що потрібно для лікування інфекції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти