"Пекло" в Бахмуті: найближчі бої за місто будуть найстрашнішими – екскомандир Айдару

25 квітня 2023, 16:01
Найближчим часом можна очікувати найбільш інтенсивних боїв за Бахмут, не виключив Євген Дикий.
ВСУ, Дикий
Євген Дикий розповів про бої за Бахмут / focus.ua, 59 омпбр

У Бахмуті Донецької області російські окупанти захопили вже 90 відсотків території міста, розповів політичний і військовий експерт, колишній командир взводу батальйону "Айдар", директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

"Бої тривають за руїни колишньої міської забудови, і з них 90 відсотків вже під росіянами, а 10 відсотків продовжують утримувати наші захисники. Це – найбільш західні квартали міста, там, де висотна забудова. Отже, дії Росії характеризуються одним простим словом – дотиснути", — заявив він в інтерв'ю Главреду.

Він упевнений в тому, що жодне інше місто до початку українського контрнаступу росіяни захопити ніяк не встигають, тому перед тим, як перейти до глухої оборони, вони намагаються піднести своєму електорату, і своїм союзникам на Заході хоч якусь перемогу.

" І єдиний кандидат на таку перемогу – це нещасний Бахмут, бо дотиснути останні кілька кварталів міста "друга армія світу" ще здатна", — пояснив співрозмовник.

Він вважає, що захоплення Бахмута дозволить окупантам підняти бойовий дух перед початком українського контрнаступу.

"Але також їм дуже важливо зробити це до 9 травня. Росіяни поведені на сакральних датах, а 9 травня – це головна сакральна дата путінського режиму та усього цього некрофільського культу, який фактично замінює релігію у сучасній Росії", — говорить експерт.

Разом з тим він не виключає, що найближчим часом можна очікувати найбільш інтенсивних боїв за Бахмут.

Хто такий Євген Дикий

Євген Олександрович Дикий - український вчений, військовий, публіцист. Кандидат біологічних наук, учасник війни на сході України, у 2014 році – командир 2-ї роти 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар". З лютого 2018 року очолює Національний антарктичний науковий центр, пише Вікіпедія.

"Тому, гадаю, найближчі дні у Бахмуті будуть ще більш страшними, ніж попередні. Але насправді там взагалі пекло – близькі контактні бої тривають за кожен будинок, навіть за окремі підʼїзди кожного будинку. Люди на людей, піхота на піхоту. Як казав один мій друг, який зараз там воює, тільки в штикову ще не ходили, а так усе, як у кіно. Тобто реально страшні близькі бої, і найближчими днями вони посиляться. Тож до 9 травня слід очікувати кульмінації цієї дуже тяжкої для нас битви", — додав Дикий.

Дивіться відео про те, як Євген Дикий розповів Главреду про ситуацію на сході:

Ситуація в Бахмуті

Раніше повідомлялося, що в ході засідання Ставки верховного Головнокомандувача розглянули питання про ймовірний вихід українських військових з Бахмута. Військове керівництво країни переконане, що Україні слід продовжувати оборону і посилювати позиції захисників, щоб ворог не зміг "взяти" місто.

Військовий експерт Олег Жданов сказав, що окупаційна армія Росії досягла часткового успіху в боях за Бахмут. Ситуація критична, є загроза оточення. На думку Жданова, командування ЗСУ може прийняти рішення про вихід з міста.

Радник глави офісу президента Михайло Подоляк підкреслив, що сили оборони України поки не виходять з Бахмута. Російські окупанти підірвали міст, по якому йшло належне забезпечення ЗСУ, але існують і інші маршрути. У місті тривають інтенсивні вуличні бойові дії.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти