4 області можуть взагалі залишитися без світла: експерт назвав моторошний сценарій

13 квітня 2024, 23:45
В Україні вже наступного року доведеться вводити графіки погодинних відключень щонайменше у 12 областях.
4 області можуть взагалі залишитися без світла: експерт назвав моторошний сценарій
4 області взимку можуть залишитися без електроенергії / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

В Україні можуть розпочатися графіки погодинних відключень, а деякі регіони будуть сидіти без світла вже взимку. Про це заявив експерт з енергетики Андрій Закревський, повідомляє Еспресо.

Він зазначає, що Україні терміново потрібно зробити додаткові перетини через Дніпро, інакше 4 області можуть залишитися зовсім без електрики. Нині вже відомо про те, що наступного року аж 12 областей України будуть вимушені затвердити графіки погодинних відключень терміном на понад 6 годин на добу.

"Щодо таких областей, то це Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська – там гарантовано будуть відключення. Якщо ми не зробимо додаткові перетини через Дніпро, то будуть 4 області зовсім без електроенергії", - сказав Закревський.

відео дня

Він додав, що в Україні залишилось лише 12% маневреної генерації у порівнянні з тим, що було ще місяць тому. Нині залишились лише атомні електростанції.

Електрикам вдалося відновити два єдиних трансформаторних вузлів на півдні країни, але вони перебувають під загрозою нових ударів.

"Звичайно, по цих вузлах ударять. Я сказав, що у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях не буде світла взимку, тому що ми там не розосередили ці вузли. Відразу можу сказати, що ворог 100% по них вдарить, а ще буде бити по перетинах, які будуть йти через Київ і далі через Дніпро", - додав Закревський.

Удар РФ по ТЕС - останні новини по темі

Нагадаємо, що РФ майже повністю зруйнувала одну з найбільших ТЕС Харківщини. Внаслідок атаки окупантів були повністю знищені усі блоки і пошкоджене допоміжне обладнання. Ступінь руйнації різний – від значного до повного. Поки що не можна точно оцінити масштаб пошкоджень, необхідний для відновлення час.

У ДТЕК показали зсередини знищену ТЕС. Російські окупанти намагаються залишити Україну без електроенергії та завдають безжальних ударів по енергооб'єктах. У ДТЕК показали одну зі знищених ТЕС після російських атак 22 і 29 березня. Відео вже розлетілося в Мережі.

Російські ракети повністю зруйнували Трипільську ТЕС під Києвом. Унаслідок російських ударів сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. Це одна з найбільших теплоелектростанцій в Україні, яка подавала тепло до житлових будинків і промислових підприємств.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти