У Житомирі жінка втратила дитину й імітувала вагітність: її підозрюють у вбивстві немовляти

8 жовтня 2021, 15:21оновлено 8 жовтня 2021, 16:49
Сама породілля пояснила, що у неї в серпні під час прогулянки стався викидень. Про це вона боялася розповісти рідним.
Немовля
27-річна житомирянка втратила дитину й імітувала вагітність: її підозрюють у вбивстві немовляти / Pixabay

У Житомирі жінка заявила в поліцію, що її 27-річна донька народила в одній з лікарень міста, але немовля померло. Під час розслідування правоохоронці з'ясували несподівані деталі.

Як повідомили у пресслужбі Нацполіції Житомирської області, 7 жовтня в поліцію звернулася мешканка Житомира з повідомленням про смерть новонародженої дитини її 27-річної дочки в одній з лікарень міста. Під час перевірки цього факту правоохоронці виявили, що зазначена жінка в цій лікарні не народжувала.

Згодом з'ясувалося, що пологи у 27-річної житомирянки таки відбулися, але в інший період і за межами медичного закладу. Триває подальше встановлення обставин.

відео дня

"Під час першочергової перевірки в межах відкритого кримінального провадження поліцейські Житомирського райуправління провели низку заходів. Так, була призначена комплексна експертиза за станом жінки. За відповідним висновком фахівців, вона дійсно мала вагітність, яка могла припинитися місяць-півтора тому", - розповіли правоохоронці.

Сама породілля пояснила, що у неї у серпні під час прогулянки стався викидень. Про це вона боялася розповісти рідним (співмешканцю і матері) і тому до останнього імітувала вагітність, а потім повідомила їм про смерть немовляти в лікарні нібито під час пологів.

Правоохоронці встановили, що на обліку у лікаря під час вагітності жінка не перебувала. Зараз в межах відкритого кримінального провадження поліцейські перевіряють інформацію про місце, де жінка залишила пакет, за її словами, з нібито мертвонародженою дитиною.

Попередня кваліфікація події - ст. 117 (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України.

читайте такожВроджена пневмонія: COVID-19 вбив немовля на Прикарпатті, деталі трагедіїРаніше у Кропивницькому від новонародженої дівчинки відмовилася мама. Вона разом з хлопцем принесла дитину до пологового відділення і заявила, що вона їй не потрібна. Новоспечена мама написала відмову від своєї новонародженої дитини. При цьому працівники лікарні вмовляли її змінити своє рішення, але жодні вмовляння на неї не подіяли.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти