У Києві можуть заборонити рух приватних авто: Кличко назвав умову

6 квітня 2020, 02:11
У столиці можуть запровадити ще жорсткіші правила карантину.
Пробки в Києві
Рух приватних авто в Києві можуть заборонити / УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко розповів про нові можливі обмежувальні заходи на карантині, які можуть бути запроваджені у столиці у разі погіршення епідемічної ситуації.

За його словами, у місті можуть заборонити рух приватного транспорту.

"У випадку, якщо у нас буде поширюватися ця хвороба досить сильно, якщо ми побачимо кратне збільшення, для того, щоби не було інфекційного вибуху, коли можуть бути інфіковані тисячі або десятки тисяч людей, ми однозначно будемо ухвалювати більш жорсткі правила, і можемо припинити взагалі пересування вулицями нашого міста для приватного транспорту", - сказав Кличко в ефірі телеканалу ZIK.

За словами міського столичного голови, влада повинна прораховувати можливий "поганий сценарій" і не допускати тих помилок, які були допущені іншими країнами.

Кличко також зазначив, що, згідно з протоколом Всесвітньої організації охорони здоров'я, для померлих від коронавірусу передбачена кремація, а не поховання.

"Я не хочу нікого лякати, але за протоколом, який нам надіслала Всесвітня організація, повинна бути кремація, і, на жаль, жодних заходів, пов'язаних з похованням", - зазначив мер Києва.

читайте такожДе українці зобов'язані носити маски і що загрожує за порушення – детальна інструкція щодо нових правил карантину

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко оприлюднив свіжі дані про кількість хворих на коронавірус у Києві станом на неділю, 5 квітня. За його словами, за минулу добу був зафіксований 31 випадок зараження COVID-19. Зокрема, захворіли 18 жінок у віці від 21 до 78 років та 13 чоловіків у віці від 19 до 78 років.

Як повідомляв Главред, станом на ранок 5 квітня з початку спалаху Ковід-19 у світі зареєстрували 1 202 236 випадків зараження. В Україні підтверджено вже 1251 випадок коронавірусу.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що за умови зниження динаміки захворюваності на коронавірус Кабмін планує в кінці квітня почати послаблення карантинних заходів в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти