Шмигаль терміново звернувся до українців через посилення карантину: головне

3 квітня 2020, 12:31
Прем'єр-міністр розповів, коли можуть почати поступове послаблення карантинних заходів.
Денис Шмигаль
Денис Шмигаль / УНІАН

Кабінет міністрів при зниженні динаміки захворюваності коронавірусом планує в кінці квітня почати послаблення карантинних заходів в Україні, заявив у відеозверненні прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"За нашим планом, якщо буде зафіксована динаміка зниження захворюваності, то в кінці квітня ми зможемо почати поступове послаблення карантинних заходів. Цей процес буде відбуватися в кілька етапів", - сказав він.

За його словами, спочатку на роботу підуть люди працездатного віку, паралельно буде відновлюватися рух громадського транспорту, щоб на початку травня почати "рестарт економіки".

відео дня

"Єдиним способом розірвати ланцюг зараження і зберегти людські життя є посилення карантинних заходів. Після довгого обговорення уряд затвердив список додаткових обмежень. Рішення Кабінету Міністрів України найближчим часом буде офіційно опубліковано", - розповів Шмигаль.

За його словами, залишиться працювати тільки 21 пункт пропуску на державному кордоні, вводиться обов'язкова обсервація громадян, які прибувають в країну, терміном на 14 днів.

"Уряд також закликає вас, українців, утриматися, хоча погода закликає бути на природі, але утриматися від шашликів, прогулянок парками, від масових місць відпочинку на найближчі 3, може 4, тижні", - заявив він.

Крім того, уряд заборонив пересування вулицями більш 2 людей, крім випадку супроводу дітей.

Шмигаль додав, що уряд намагається утримати баланс між карантинними заходами і збереженням економіки.

Нагадаємо, в Україні станом на 10:00 3 квітня зафіксовано 942 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, в їх числі 23 летальних, 19 пацієнтів одужали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти