Кордони будуть на замку: у МЗС пояснили, як українцям повернутися додому

27 березня 2020, 13:05
До опівночі 27 березня громадяни України зможуть потрапити в країну пішки або на авто.
Кордони будуть на замку: у МЗС пояснили, як українцям повернутися додому
На кордонах утворилися величезні черги / varta1.com.ua

Сьогодні в Україні буде закритий державний кордон та припинені всі пасажирські перевезення. На пропускних пунктах утворилися величезні черги з українців, які намагаються потрапити додому. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, що до опівночі 27 березня громадяни зможуть потрапити в країну. Для цього їм необхідно перетнути кордон пішки або на авто.

"Дорогі українці, які застрягли в різних куточках світу. Майже весь світ закрив кордони. Україна також повністю припиняє регулярне пасажирське сполучення опівночі з 27 на 28 березня. Зараз залишиться можливість перетнути кордон пішки або на авто. Кордон у жодному разі не закривається на замок", – сказав Кулеба у відеозверненні, опублікованому на сторінці МЗС України в Facebook.

Що стосується громадян, які залишаться за кордоном, то вони можуть розраховувати на допомогу українського МЗС.

відео дня

"Ми знаємо про кожного, хто потребує нашого захисту і допомоги, хоче повернутися додому. Ми знаємо про щоденні штрафи за перевищення терміну перебування в країнах, де ви знаходитесь, і будемо розв'язувати ці проблеми. МЗС вас не залишає! Ми шукаємо можливості, як повернути вас і після того, як припинеться регулярне пасажирське сполучення", – підкреслив міністр.

Глава МЗС зазначив, що для підтримки українців за кордоном він доручив усім закордонним дипломатичним установам України розгорнути програму "Захист". Посольства і консульства у всьому світі будуть співпрацювати для захисту інтересів українців, запевнив Кулеба.

За даними прес-служби ДПСУ, перед закриттям кордону через посилення карантину 26 березня співробітники Держприкордонслужби оформили понад 27 тисяч пропускних операцій. Понад 18 тисяч - це громадяни України, які поверталися з-за кордону. При цьому понад 6,5 тис. наших співвітчизників прибули пішки в пункти пропуску з країнами ЄС.

читайте також"Не диктатура, а дисципліна": Зеленський налякав жорсткістю заходів НС

Як повідомляв Головред, 25 березня під час засідання Кабміну уряд оголосив про запровадження в Україні режиму надзвичайної ситуації, який діятиме впродовж місяця - до 24 квітня. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що режим може бути продовжений у разі, якщо державі не вдасться перемогти епідемію до цього терміну.

Крім того, з сьогоднішнього дня, 27 березня 2020 року, Україна закриє кордони для пасажирського транспорту - йдеться як про можливість виїхати з країни, так і в'їхати в неї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти