На всій території України запроваджується режим НС на 30 днів

25 березня 2020, 13:24оновлено 25 березня 2020, 14:30
Прем'єр Шмигаль пояснив, чим буде відрізнятися режим надзвичайної ситуації від надзвичайного стану.
шмигаль
Денис Шмигаль

У середу, 25 березня, у Кабміні під головуванням Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля пройшло засідання, на якому було розглянуто введення надзвичайного стану по всій Україні.

Уряд сьогодні введе режим надзвичайної ситуації по всій країні на 30 днів, заявив Шмигаль в рамках боротьби з поширенням в Україні коронавіруса COVID-19.

"Кабінет міністрів розгляне питання введення режиму надзвичайної ситуації по всій країні і приведення в режим надзвичайної ситуації Єдиної державної системи цивільного захисту", - сказав Шмигаль на засіданні уряду в середу.

читайте такожПереполох через попа: у Тернопільській області оголосили режим надзвичайної ситуаціїВін також пояснив, у чому різниця між режимами надзвичайної ситуації та надзвичайного стану.

"Прошу не плутати з надзвичайним станом, при надзвичайній ситуації не обмежуються конституційні права громадян", - зазначив прем'єр.

За словами Шмигаля, карантин буде введений до 24 квітня і може бути продовжений у разі, якщо державі не вдасться перемогти епідемію до цього терміну.

Раніше режим надзвичайної ситуації був введений в Тернопільській та Львівській областях, а також у Запоріжжі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти