Обережно, вірус: у МОЗ уточнили групи ризику

22 березня 2020, 21:01
У МОЗ назвали групи людей, які ризикують заразитися небезпечною хворобою і не вижити.
коронавірус,пробірка
У МОЗ назвали групи ризику серед хворих коронавірусом / УНІАН

Через загрозу поширення жахливого китайського коронавірусу територією нашої країни, у МОЗ уточнили інформацію щодо груп ризику, які можуть отримати ускладнення під час хвороби.

Як заявив на брифінгу 22 березня заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, до групи ризику входять:

  • люди, які хворіють на діабет;
  • громадяни, у яких є хронічні захворювання органів дихання, в першу чергу - легенів
  • також люди, які страждають гіпертонічною хворобою.

Ляшко крім цього підкреслив, що необхідно зменшити мобільність людей, що страждають цими захворюваннями, і тих, хто знаходиться у вогнищах інфекції.

відео дня

читайте такожСотні тисяч помирають: відомий лікар оцінив істерику навколо коронавіруса

"За даними нещодавно опублікованої статистики в Італії, в групі ризику перебувають люди старші 60 років. Серед них найбільша смертність. Саме вони найважче переносять коронавірусну хворобу, особливо якщо похилий вік ускладнюється ще й наявністю хронічних захворювань. У першу чергу це діабет, після цього інші хронічні захворювання органів дихання, в першу чергу легенів. Також гіпертонічна хвороба, як показує практика, часто призводить до того, що у людини виникають ускладнення, які можуть бути несумісні з життям", – зазначив головний санлікар.

Як раніше писав Главред, в суботу, 21 березня, в Києві були підтверджені 6 нових випадків захворювання Covid-19, розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Також нагадаємо, вчені з Колумбійського університету провели детальні дослідження способів передачі небезпечного китайського вірусу, під час яких вдалося з'ясувати цікаву інформацію щодо "безсимптомних" носіїв. За інформацією вчених, така прихована передача вірусу може призвести до того, що епідемія COVID-19 затягнеться надовго, спалахи будуть виникати стихійно в різних куточках землі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти