Депутати "обсипали" підприємців пільгами: подробиці

17 березня 2020, 11:06
В Україні скасували штрафні санкції за порушення податкового законодавства, вчинені в період з 1 березня по 30 квітня 2020 року.
ФОП
Рада дозволила підприємцям не платити ЄСВ / УНІАН

Влада почула малий бізнес, який підраховує великі збитки через введення карантину в Україні. Фізичним особам-підприємцям дозволили не платити єдиний соціальний внесок у березні-квітні 2020 року.

Така норма міститься в прийнятому Верховною Радою 17 березня законі про підтримку платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби.

Зазначимо, за законопроект №3219 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на попередження виникнення та поширення коронавірусної хвороби (Covid-19)" віддали свої голоси 344 депутати. Проект закону голосували без обговорення.

Так ось, згідно з документом, не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства, вчинені в період з 1 березня по 30 квітня 2020 року.

Крім того, згідно із законом, об'єкти нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з 1 березня по 30 квітня 2020 року.

Також депутати встановили мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок з 18 березня по 18 травня 2020 року.

Крім того, до 1 липня 2020 народні обранці продовжили термін подання річної декларації про майновий стан і доходи.

читайте також"Нас кинули": український бізнес виє через китайський вірусНагадаємо, раніше повідомлялося, у Києві 18 березня зупинять роботу всіх ліній метрополітену на невизначений термін.

Як заявив у відеозверненні президент Володимир Зеленський, екстрені заходи пов'язані з карантином і будуть вжиті для припинення поширення китайського коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти