Генпрокурором України вперше стала жінка

17 березня 2020, 10:06оновлено 17 березня 2020, 10:49
Наступницею Рябошапки стала Ірина Венедиктова.
Венедиктова
Рада призначила генпрокурором України Ірину Венедиктову / @dbr.gov.ua

У вівторок, 17 березня, Верховна Рада зібралася на позачергове засідання, під час якого нардепи проголосували за призначення на посаду Генерального прокурора України Ірини Венедиктової.

За це рішення віддали свої голоси 269 народних обранців.

Кандидатуру Ірини Венедиктової на посаду генпрокурора представив президент України Володимир Зеленський. Під час свого виступу Венедиктова пообіцяла "не продавати посади" і не "зливати справи". Вона також назвала свої першочергові завдання - аудит і люстрація прокурорів. Крім того, Венедиктова пообіцяла продовжити реформу прокуратури, але не так, щоби відомство припинило роботу.

відео дня

"Все, що може бути швидко і законно завершено, буде швидко і законно завершено. А далі слідчий, як незалежна особа, буде рухатися абсолютно незалежно. Але рухатися", - заявила Венедиктова.

Як відомо, Ірина Венедиктова виконувала обов'язки голови Державного бюро розслідувань. До цього вона була народним депутатом від партії Слуга народу.

Нагадаємо, 16 березня президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради проект постанови під № 3227 про затвердження Ірини Венедиктової на посаді Генерального прокурора України.

Як повідомляв Главред, 5 березня більшістю голосів Верховна Рада висловила недовіру генпрокурору Руслану Рябошапці. Це спричинило його відставку. Наступного ранку залишив свою посаду перший заступник генпрокурора Віталій Касько. Тимчасовим в.о. генпрокурора став Віктор Чумак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти