У Львові у ветерана відібрали виданий раніше протез ноги

4 березня 2020, 22:51оновлено 5 березня 2020, 00:04
270
Причину пояснили тим, що міністерство не перерахувало гроші.
У Львові у ветерана відібрали виданий раніше протез ноги
У ветерана забрали наданий раніше протез ноги / Фото: скріншот

У Львові у ветерана афганської війни Миколи Окілко, який 30 років тому втратив під час вибуху протипіхотної міни ногу, конфіскували наданий раніше протез.

Як повідомляє Zaxid.net, 60-річний чоловік проіснував без ноги половину життя.

Незважаючи на складності, Окілко веде активний спосіб життя, займається спортом.

"Цей колінний протез розрахований для того, що можна грати в настільний теніс. Раз в житті я хотів відчути, що можна ходити, спускатися по сходах, спортом займатися. Я це відчув, він досить м'який, добрий, зручний", — описує свою мрію ветеран війни в Афганістані.

Після двох років збору документів Фонд соціального захисту інвалідів видав чоловікові довгоочікуваний протез. Вартість такого приладу — більше 700 000 гривень, він оснащений автоматичною системою управління, що дозволяє навіть бігати.

"Вийшло так, що 8 липня 2019 було засідання у Фонді соціального захисту інвалідів в Києві. Одностайно і одноголосно всі висловилися, що я можу протезуватися", — розповів львів'янин.

Новеньким протезом чоловік користувався всього два місяці. Опісля штучну ногу забрали на ремонт і не повернули.

Аргументували тим, що Міністерство соціальної політики не перерахувало за неї кошти.

"Вони 28 січня 2020 року повинні були доопрацювати, щоб я міг ходити на протезі, а вони мало того, що не зробили, зняли стегно, колінний вузол і по суті я без того почав ходити. Я написав: з примусовим вилученням не згоден, вважаю його неправомірним та безпідставним", — розповідає про прикрий випадок у столиці Окілко.

З Києва додому чоловік повернувся вже без протеза. І знову він почав оббивати пороги відомств з проханням надати допомогу в протезуванні.

Нагадаємо, в Мережі опубліковано відео, на якому відображено, як п'яний чоловік ображає ветерана АТО, поліцейського Олександра Нетребко.

Як раніше повідомлялося, в Києві в результаті конфлікту на дорозі постраждав колишній гравець молодіжної збірної з хокею, ветеран АТО Микола Ворошнов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти