За українцями в Ухань вилетів літак - відео

19 лютого 2020, 09:25
Борт прибуде в китайський Ухань 19 лютого о 22:00 за місцевим часом.
небо,самолет
Літаку SkyUp доведеться подолати майже 7 тисяч кілометрів / Reuters

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук підтвердив, що з Києва в Китай вилетів літак, на якому з Уханя евакуюють громадян України.

Планується, що літак прибуде в китайський Ухань, який є епіцентром спалаху коронавірусу, 19 лютого о 22:00 за місцевим часом.

"Літак спеціального рейсу, на якому будуть евакуювати громадян України та іноземних держав з міста Ухань в Китаї, – вилетів з аеропорту "Бориспіль", - написав Гончарук в Twitter і опублікував відповідне відео.

відео дня

Раніше повідомлялося, що борт з українцями та громадянами ще десяти країн має повернутися в Україну о 8 ранку в четвер, 20 лютого. Лайнеру авіакомпанії Sky Up доведеться подолати майже 7 тисяч кілометрів.

Нагадаємо, міністр МВС Арсен Аваков розповів деталі евакуації. За його словами, українців, у яких буде температура 37,2 або інша симптоматика, не стануть евакуювати з китайського Уханя. Вони залишаться в місцевій лікарні. Після прибуття в Україну будуть вжиті заходи щодо безпеки, знезараження літака і ліквідації відходів.

Як повідомляв Главред, станом на ранок середи, 19 лютого, в Китаї коронавірус вбив ще 136 осіб. Таким чином з початку спалаху захворювання загальне число загиблих в країні склало 2004 людини. Крім того, в КНР зареєстровані 1749 нових випадків захворювання, загальна кількість інфікованих становить 74 тис. 185 осіб.

Тим не менш є й обнадійливі дані. Як повідомляє South China Morning Post, вперше кількість тих, хто вилікувався від хвороби, за добу перевищила кількість нових заражених інфекцією. Зокрема, за минулу добу з лікарень виписали 1824 пацієнта. В цілому, від хвороби вилікувалися 14 тис. 376 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти