Розкрито деталі евакуації українців з Уханя: хто не полетить

18 лютого 2020, 07:35
Крім своїх громадян Україна евакуює і громадян Росії, Білорусі, Нідерландів, Аргентини та інших країн.
коронавирус
Українці з підозрою на коронавірус залишаться в китайській лікарні / Фото Reuters

Українців, у яких буде температура 37,2 або інша симптоматика, не евакуювуватимуть з китайського Уханя, який є епіцентром спалаху смертельного коронавірусу. Вони залишаться в місцевій лікарні. Про це заявив міністр МВС Арсен Аваков, який розкрив деталі евакуації громадян України з Китаю.

За його словами, китайська влада повинна буде доставити громадян України безпосередньо до літака. На борту знаходитимуться 16 членів екіпажу, поліцейський, два лікаря, медсестра, військовослужбовець та працівник консульства – всі вони разом з евакуйованими перебуватимуть на двотижневому карантині. Крім того, Україна евакуює крім своїх громадян ще й громадян Росії, Білорусі, Нідерландів, Аргентини та інших країн.

За словами міністра, літак прибуде в один з аеропортів України на спеціальну санітарну смугу. Аваков уточнив в ефірі програми Свобода слова на ICTV, що поки що вирішується питання вибору летовища. Після прибуття українців з Уханя їх пересадять в автобуси і відправлять в спеціальні окремі корпуси, де вони будуть забезпечені всім необхідним. Місце карантину буде оточено бійцями Нацгвардії і співробітниками ДСНС. Поруч буде розташовуватися штаб сил Нацгвардії.

Літак буде повністю продезінфікований. Відходи спалять. Ті відходи, які неможливо спалити, будуть проходити процедуру знезараження.

Після завершення терміну перебування на карантині евакуйованих відпустять. А приміщення, в яких знаходилися евакуйовані, також пройдуть процедуру знезараження.

Нагадаємо, народний депутат України від фракції Слуга народу Олександр Дубинський заявив, що звернувся до міністра охорони здоров'я з вимогою не розміщувати евакуйованих з Уханя українців у приватному санаторії Обухівського району. Нардеп звернув увагу на те, що за законом такий карантин можливий тільки в інфекційних лікарнях.

Раніше у селищі міського типу Шкло Яворівського району Львівської області місцеві жителі вийшли на акцію протесту після того, як з'явилася інформація про розміщення в місцевому санаторії евакуйованих з Уханя українців. У заяві Яворівської районної ради йдеться, що санаторій Шкло не відповідає критеріям, необхідним для карантину.

Як повідомляв Главред, міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька раніше заявляла, що евакуація громадян України з китайського міста Ухань запланована на 18 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти