Озвучений мотив снайпера, який застрелив на Донбасі медика Клавдію Ситник

15 лютого 2020, 19:36
Експерти запевняють, що вбивця цілеспрямовано стріляв у жінку.
У Клавдії Ситник залишилася 11-річна дочка / Фото: Facebook/93-а окрема механізована бригада Холодний Яр
У Клавдії Ситник залишилася 11-річна дочка / Фото: Facebook/93-а окрема механізована бригада Холодний Яр

Жінку-медика Клавдію Ситник на Донбасі 1 лютого вбив ворожий снайпер, який знав в кого він цілиться і яку мету вражає.

Як повідомляє видання Факти, бойовики останнім часом часто стріляли біля села Новотошківське Луганської області, тому дана місцевість постійно перебувала під прицілом.

Зазначається, що представник медиків бойовиків заявив про табу на вбивство на фронті людей з червоним хрестом на одязі. Однак снайпер вирішив застрелити саме її.

відео дня

"Медиків не вбивають. Ця жінка не повинна була померти", — підкреслив він.

В цей район Ситник приїхала, щоб надати допомогу бійцеві, якому стало погано. Вона поспішала до чоловіка, щоб виміряти артеріальний тиск. За словами її побратимів, медика не врятувало те, що на ній був бронежилет і каска, осколки снаряда потрапили їй у праву ногу і ліву руку. А потім її скосила куля калібру 7,62, випущена ворожим снайпером.

Експерти не сумніваються: снайпер бачив, що поранення осколками отримала жінка-медик, проте його це не зупинило. Ворожа куля влучила Ситник прямо в серце, врятувати її вже було неможливо.

Двоюрідний брат загиблої, кадровий військовий, підполковник Віталій Король поділився спогадами про те, що близькі намагалися відрадити Клавдію від підписання контракту, але безуспішно.

Колеги згадують, що Ситник завжди охоче бралася за будь-яку роботу.

"На фронті виконувала не тільки обов'язки бойового медика. Була і кухарем, і психологом. Стійко переносила всі тяготи військової служби. Для всіх нас була справжнім бойовим побратимом, а для мене — як дочка", - згадує заступник командира першого дивізіону 54-ї бригади Валерій Руденко.

Майже всі гроші, які жінка заробляла, вона відправляла додому і була головною опорою для родини. Однак на фронті у неї була інша сім'я, бойова. І близькі розуміли, що вона вже не може без них так само, як і без рідних.

Нагадаємо, глава держави Володимир Зеленський відреагував на смерть на Донбасі двох українських бійців ВСУ у неділю, 26 січня.

Раніше писав Главред, що в зоні проведення ООС на Донбасі у неділю, 26 січня, найманці Росії цілих 12 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців. В результаті жахливих обстрілів сепаратистів, загинули двоє бійців ВСУ, а ще двоє отримали поранення середньої тяжкості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти