Краде дані через камеру і мікрофон: всім iPhone загрожує новий вірус NoReboot

10 січня 2022, 20:22
Повідомляється, що поки убезпечити смартфони від вірусу неможливо. Експерти припускають, що NoReboot може функціонувати абсолютно на всіх версіях iOS.
Айфон
Всім iPhone загрожує новий вірус NoReboo t- експерти / Apple

На смартфонах марки iPhone виявили нову суттєву вразливість, яку зловмисники маскують під екран вимикання. І завдяки цьому віруси можуть крати дані користувачів. Про це повідомляють фахівці з кібербезпеки в коментарі порталу ZecOps.

Отже, вразливість NoReboot імітує екран відключення. Тобто користувачеві здається, що його смартфон вимкнувся. Однак насправді телефон продовжує працювати і фактично надає зловмисникам доступ до камери, мікрофону і майже всіх даних, які зберігаються на iPhone.

NoReboot вимикає повідомлення, вібрацію та дисплей. Смартфон перестає реагувати на дотики до екрану, в результаті чого зловмисники залишаються практично непоміченими.

Навіть після ручного перезапуску пристрою вірус продовжує працювати, адже він задіє і фонові процеси backboardd, InCallService і SpringBoard.

Як кажуть експерти, призупинити роботу NoReboot можна тільки після "глибокого перезавантаження". Для цього слід натиснути і швидко відпустити кнопку збільшення гучності, потім натиснути і швидко відпустити кнопку зменшення гучності, а після – натиснути і утримувати кнопку живлення до тих пір, поки iPhone не перезавантажиться.

Повідомляється, що поки повністю убезпечити смартфони від вірусу неможливо. Більш того, експерти припускають, що NoReboot може функціонувати абсолютно на всіх версіях iOS.

читайте такожApple презентувала iPhone 13: що змінилося і скільки коштує

Нагадаємо, раніше експерти підрахували, що середньостатистичному українцю доведеться відпрацювати для придбання гаджета приблизно 56 днів і при цьому не витрачати гроші ні на що інше.

Такі показники вийшли з урахуванням середньої зарплати, яка, за даними Держстату за липень, становила 14 345 гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти