В українських магазинах зросли ціни на консолі PlayStation 4

15 березня 2021, 12:28оновлено 24 березня 2021, 14:25
Найбільше подорожчала старша модель PS4 Pro – середня ціна на неї перевищила 15 000 грн.
The Last of Us: Part II
В Україні зросли ціни на PS4 / The Last of Us 2

Користувачі звернули увагу, що в українських цифрових магазинах піднялися ціни на сімейство консолей Sony PlayStation 4.

Подорожчання викликане тим, що компанія Sony почала згортати виробництво консолей минулого покоління, і їх складські запаси зменшуються, хоча попит через відсутність у продажу PlayStation 5 залишається високим.

Найбільше подорожчала старша модель PS4 Pro – середня ціна на неї перевищила 15 000 грн. У західних магазинах цієї версії консолі практично не залишилося. Вартість "молодшої" PS4 Slim поки зберігається на одному рівні – їх виробили набагато більше, але з вичерпанням складських запасів ціни на них теж будуть рости.

відео дня

Наприклад, зараз ціна на PS4 Pro на 1 ТБ варіюється від 14 999 до 15 999 грн, хоча кількома місяцями раніше аналогічна версія на 1 ТБ, але в комплекті з God of War, Horizon Zero Dawn і підпискою PS Plus на 3 місяці пропонувалася всім охочим за рекомендованою ціною в 13 499 грн.

Раніше сама Sony повідомляла, що у компанії немає планів з поповненням запасів PlayStation 4 в майбутньому – і хоча таке рішення Sony зрозуміти можна, але дивно, що воно прийняте під час дефіциту PS5. Тому є велика ймовірність, що в якийсь момент (якщо не вже) на ринку утворюється вакуум PlayStation – коли PS5 не можна буде знайти в продажу, а PS4 і PS4 Pro вже на складах не буде.

В українських магазинах зросли ціни на консолі PlayStation 4

читайте такожSony почала безкоштовну роздачу знаменитого ексклюзиву PlayStation 4

Нагадаємо, що продажі PS5 в Україні стартували на 19-го листопада. Однак, на цю мить просто так купити пристрій у рітейлерів не вийде – консолей у вільному продажу банально немає.

За запевненням аналітиків, період кроссгена, коли консолі минулого покоління будуть все ще актуальними, може тривати й до початку 2022 року, тоді як дефіцит PlayStation 5 у вільному продажу може розтягнутися до грудня 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти