Дефіцит нових консолей в Україні може розтягнутися: названо дати

7 лютого 2021, 15:23оновлено 24 березня 2021, 19:26
Як зазначає агентство Bloomberg, глобальна нестача напівпровідників може вдарити навіть по прийдешнім різдвяним продажам PS5 і Xbox Series.
Дефіцит нових консолей в Україні може розтягнутися: названо дати
Дефіцит нових консолей може тривати до грудня 2021 року / Bloomberg

У своїх недавніх фінансових звітах за перший квартал 2021-го обидва платформодержателя, Microsoft і Sony розповіли про неможливість задовольнити попит на консолі нового покоління.

Через брак пристроїв PlayStation 5 не вдалося сильно обігнати старт PlayStation 4, а Xbox Series не буде у вільному продажу як мінімум до квітня, а варіант, при якому ви зможете просто прийти в магазин і отримати її відразу в руки – до початку літа.

Як зазначає агентство Bloomberg, пандемія коронавірусу створила підвищений попит на техніку, а та своєю чергою спровокувала дефіцит напівпровідників, необхідних для виробництва таких пристроїв. За даними видання, виробники техніки виявилися банально неготовими до буму 5G-смартфонів і викликаного пандемією сплеску продажів техніки – велика частина потужностей спрямована саме на виробництво чіпів для таких пристроїв, а CPU і GPU для ПК і консолей випускають за залишковим принципом.

Згідно з прогнозами, період кросгена, коли консолі минулого покоління будуть все ще актуальними, може тривати і до початку 2022 року, тоді як дефіцит PlayStation 5 і Xbox Series X/S у вільному продажу може розтягнутися до грудня 2021 року.

Нагадаємо, що продажі обох консолей стартували в листопаді 2020-го. Попит на PS5 в нашій країні виявився надзвичайно високим – перший тираж був повністю розпродажів ще до офіційного старту продажів. З новим Xbox справи йдуть інакше – консоль Microsoft доступна практично у всіх великих інтернет-магазинах, попри величезний ажіотаж в інших країнах.

Офіційна ціна нової приставки від Microsoft становить 11 999 і 15 999 гривень за Xbox Series S і Xbox Series X відповідно – значна різниця в ціні консолей Microsoft нового покоління обумовлена слабшим залізом у молодшої версії і випливають з цього меншою кількістю ігрових можливостей.

читайте такожSony вперше видасть ексклюзив PlayStation для консолей Microsoft

Раніше Sony підбила персональні підсумки 2020-го для кожного власника PlayStation. Там можна дізнатися свої найпопулярніші ігри, загальний час в них, скільки часу проведено в синглі та мультиплеєрі й багато іншого.

Поглянути на свої досягнення у 2020-му можна на сторінці акції. Щоб отримати доступ до статистики, користувач повинен був провести в іграх на PS4 з 1 січня по 31 грудня хоча б 10 годин і дати дозвіл на збір "додаткових даних".

За підбивання підсумків компанія заохочує гравців безплатною динамічною темою для PlayStation 4. Всі користувачі отримають особисту статистику з підсумками року на адресу своєї поштової скриньки протягом 24 годин. Акція буде доступна до 2 березня 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти