Смартфонів LG більше не буде – мобільний підрозділ готуються закрити

22 березня 2021, 13:45оновлено 24 березня 2021, 17:49
Корейські джерела повідомляють, що компанія призупинила роботи з випуску всіх нових смартфонів, які повинні були дебютувати в першій половині року.
Смартфонів LG більше не буде – мобільний підрозділ готуються закрити
LG не планує випускати нові смартфони / Уніан

Як повідомляє агенція Bloomberg, з посиланням на південнокорейське видання DongA Ilbo, компанія LG Electronics планує повністю відмовитися від збиткового мобільного бізнесу. Відповідне оголошення компанія може зробити вже наступного місяця.

У січні генеральний директор Квон Бонг-Сок у листі співробітникам посилався на жорстку конкуренцію і заявив про наміри продати, закрити або скоротити мобільний підрозділ.

Серед можливих покупців інсайдери називали німецьку Volkswagen AG і в'єтнамську Vingroup JSC, однак, судячи з усього, з цього нічого не вийшло. Тепер компанія прийняла рішення позбутися бізнесу, який за останні п'ять років приніс збитків на 4.5 млрд доларів, і зосередитися на більш прибуткових напрямках – виробництві дисплеїв, телевізорів і побутової техніки.

На думку керівництва компанії, ліквідація мобільного напрямку – найкращий вихід. На цю мить LG не входить навіть в десятку найпопулярніших виробників смартфонів у світі.

Втім, у компанії залишається ще невипущений смартфон Rollable з висувним дисплеєм, який був анонсований на виставці CES 2021, але чи вийде він колись, тепер незрозуміло.

Раніше інший виробник смартфонів Samsung відправив на пенсію легендарну лінійку смартфонів Galaxy Note. Це рішення частково було прийнято через падіння попиту на преміальні пристрої під час пандемії COVID-19. До того ж з кожним роком відмінностей між Galaxy Note і Galaxy S стає все менше, і, як результат, потреба у двох схожих лінійках випаровується.

Нагадаємо, що перший смартфон Galaxy Note побачив світ замалим не 10 років тому. Він, з одного боку, породив моду на фаблети (смартфони з величезними екранами), а з іншого – запропонував революційні можливості роботи зі стилусом, які за минулі покоління не повторив жоден інший виробник смартфонів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти