Компанія Lego випустить свій найбільший набір – за ціною консолі PS5

15 листопада 2020, 12:39оновлено 15 листопада 2020, 13:24
В Україні набір почнуть продавати 27 листопада за ціною від 15 999 грн.
Компанія Lego випустить свій найбільший набір – за ціною консолі PS5
LEGO Colosseum / 9036 деталей

Данська компанія LEGO Group представила найбільший у своїй історії набір – це модель римського Колізею, одного з найпопулярніших і найвідоміших туристичних місць у світі, побудованого в 72-80 роках нашої ери для проведення турнірів, гладіаторських боїв та інших видів "розваг".

Конструктор налічує близько 9036 деталей, що на півтори тисячі більше, ніж у попереднього рекордсмена – моделі зорельота "Тисячолітній сокіл" з "Зоряних воєн", що вийшов у 2017 році. У зібраному вигляді Лего-модель римського амфітеатру має у своєму розпорядженні наступні габарити: 59 сантиметрів в довжину, 52 сантиметри в ширину і 27 сантиметрів у висоту.

"Як шанувальникам Лего, так і шанувальникам історії не потрібно заглядати далі своєї вітальні, аби перейнятися італійською історією, оскільки ця модель є воістину справжнім відтворенням могутнього Колізею – з безліччю реальних деталей, які допоможуть будівельникам в точності втілити дану знамениту будівлю в життя", – розповіли в Lego.

Як і оригінальний Колізей, цей набір складається з 3-х ярусів аркад, що спираються на колони доричного, Іонічного і коринфського ордера. Для проєктування колон з кубиків Лего-творцям довелося придумати нові, нетипові для конструктора, деталі, що дозволило передати автентичний вигляд.

Продажі Lego Colosseum стартують 27 листопада, в чорну п'ятницю, по всьому світу, в тому числі в Україні. Вартість – 15 999 грн.

Ігрова консоль наступного покоління Sony PlayStation 5 надійде в продаж на території України 19 листопада цього року. На українському ринку офіційна вартість консолей складе 16 799 грн за PS5 з дисководом і 13 499 грн за цифрову версію без оптичного приводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти