Історія з хакерською атакою на CD Projekt Red отримала продовження

14 лютого 2021, 13:20оновлено 24 березня 2021, 19:32
Хакерам вдалося продати вихідний код Cyberpunk 2077, "Відьмака 3", "Гвінта" і документи CDPR.
Історія з хакерською атакою на CD Projekt Red отримала продовження
Подробиці хакерської атаки на CDPR / Ars Technica

Історія зі зломом CD Projekt Red триває – днями хакери виставили на аукціон вихідні коди The Witcher 3 і Cyberpunk 2077 з початковою ціною в один мільйон доларів.

Увечері того ж дня лот був знятий з продажу – ймовірно, хакерам зробила вигідну пропозицію якась "третя особа", яка не брала участь в аукціоні нарівні з усіма. У соцмережах вважають, що покупку зробила сама студія.

Глава CD Projekt Адам Кичиньский прокоментував інцидент – він заявив, що, швидше за все, в найближчому часі подія вплине на темпи роботи студії. Також раніше в Мережі з'явився архів з вихідним кодом "Гвінта" – зламувачі злили його в мережу, аби довести компанії серйозність своїх загроз.

відео дня

Фахівці з кібербезпеки своєю чергою зробили висновки, чи хакерську атаку на CD Projekt провели розчаровані Cyberpunk 2077 геймери. Швидше за все, злом варто пов'язувати з фінансовим звітом, опублікованим напередодні злому. Співробітник же британської компанії Emsisoft, яка спеціалізується на комп'ютерній безпеці та боротьбі з програмами-вимагачами, вважає, що крадіжка даних CD Projekt дуже схожа на те, як це зазвичай робить відома HelloKitty. Ці хакери, наприклад, минулого року зламали бразильську енергетичну компанію CEMIG.

читайте такожМільярди паролів Gmail і Hotmail злили в Мережу: як захистити себе

Журналіст BBC Джо Тіді сказав що на думку фахівців дії CD Projekt після виявлення злому можна назвати "золотим стандартом" взаємодії з кібервимогачами. І для цього їй вистачило єдиного твіту, в якому розробники зізналися у зломі, заявили що на діалог з вимагачами не підуть, виклали їх лист і звернулися до влади.

Зараз районна прокуратура Варшави стежить за попередніми розглядами з приводу злому серверів CD Projekt. Одночасно вона проводить оцінку збитків і пошук причин хакерської атаки.

Що ж стосується Cyberpunk 2077 то зараз CD Projekt Red повністю зосереджена на виправленні помилок і збоїв, з якими гравці стикаються на всіх платформах. В січні вийшов перший великий патч, а найближчим часом очікується реліз більшого, більш значного оновлення. Потім для гри будуть виходити безплатні DLC і оновлення. У другій половині року вийде некстген-патч для PS5 і Xbox Series.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти