Хакери зламали сервера творців Cyberpunk 2077 і погрожують "знищити компанію"

9 лютого 2021, 14:46оновлено 24 березня 2021, 19:27
Вони змогли завантажити вихідний код Cyberpunk 2077, Відьмака 3 і Гвінта, а також отримати доступ до бухгалтерських, адміністративних та інших документів.
Cyberpunk 2077
Творців Cyberpunk 2077 зламали / CD Projekt Red

Компанія CD Projekt RED повідомила у себе у Твіттері, що на неї була здійснена масштабна хакерська атака. Згідно з прикріпленим до посту зверненням зловмисників, в руки хакерів потрапили вихідні коди Cyberpunk 2077, The Witcher 3 і Gwent.

Зловмисники також отримали доступ до різноманітної документації, з-поміж якої фінансові звіти, і, швидше за все, електронні листи. Крім цього хакери зашифрували частину даних з серверів, проте співробітники студії змогли відновити їх з бекапів.

CD Projekt не має наміру вести переговори та почала розслідування інциденту, допомогу в якому надають співробітники правоохоронних органів і фахівці IT-сфери. Компанія займається відновленням втрачених файлів і запевняє, що атаковані сервери не містили особистих даних користувачів. Додатково до цього CD Projekt вже звернулася за допомогою до уряду Польщі для того, щоб знайти відповідальних за атаку і розібратися з ними.

Хакерські атаки останнім часом набирають великих обертів в індустрії ігрових розваг. У жовтні 2020-го група зловмисників отримала вихідний код програмного забезпечення Crytek, а також майбутнього бойовика Watch Dogs Legion за авторством Ubisoft, який був злитий в мережу прямо в день релізу.

У листопаді минулого року ми повідомляли про іншу хакерську атаку, в ході якої стався масштабний витік даних Capcom. Зловмисники викрали більше терабайта даних з корпоративних мереж в США, Японії й Канаді та зажадали 11 млн доларів за їх нерозголошення. Втім, Capcom не поспішає йти назад, в результаті чого в мережі кожен день з'являються свіжі дані про різні проєкти та угоди видавця, в тому числі майбутнього зомбі-екшену Resident Evil Village.

Якщо раніше повідомлялося тільки про спойлерні назви файлів з кат-сценами, то зараз інтернетом гуляти самі кат-сцени, які розкривають сюжетні повороти гри, включаючи кінцівку у всіх деталях, і дизайни деяких босів. Радимо уникати тематичних форумів гри, якщо не хочете зіпсувати враження.

читайте такожУ Мережу злили дату виходу Resident Evil 8 і плани Capcom по просуванню гри

Що ж стосується Cyberpunk 2077 то зараз CD Projekt Red повністю зосереджена на виправленні помилок і збоїв, з якими гравці стикаються на всіх платформах. В січні вийшов перший великий патч, а найближчим часом очікується реліз більшого, більш значного оновлення. Потім для гри будуть виходити безплатні DLC і оновлення. У другій половині року вийде некстген-патч для PS5 і Xbox Series.

На цю мить гру можна купити тільки на консолях Xbox і ПК. Для всіх охочих ознайомитися з грою доступні наступні пропозиції:

Раніше ми повідомляли, що польська влада почала перевірку CD Projekt Red у зв'язку з численними скаргами на Cyberpunk 2077. Регулятор займеться перевіркою якості кіберпанку 2077 і дій, що вживаються компанією для розв'язання проблем і задоволення скарг клієнтів, які не змогли належним чином випробувати продукт CD Projekt на своїх пристроях, попри попередні запевнення виробника про його якість.

CD Projekt Red може чекати штраф у розмірі до 10% від доходу компанії або припис, що зобов'язує надати покупцям гри на консолях попереднього покоління додаткові цифрові бонуси або частково відшкодувати кошти, витрачені на Cyberpunk 2077.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти