Автори Мандалорця розповіли, як ігровий движок Unreal Engine 4 допоміг на зйомках

21 лютого 2020, 12:59оновлено 21 лютого 2020, 17:04
Ігри ближче до кіноіндустрії, ніж ви гадаєте.
Кадр из сериала Мандалорец
Кадр із серіалу Мандалорец

YouTube-канал ILMVFX, присвячений спецефектів в кіно і серіалах, випустив нове відео про шоу The Disney Mandalorian (Мандалорець). З нього можна дізнатися, як ця частина франшизи Star Wars пов'язана з відеоіграми.

Головна інновація у серіалі - використання тривимірних задників замість хромакея, коли спочатку все знімається на зеленому тлі, а вже потім додаються декорації і оточення. У Мандалорці була більш просунута технологія, адже всі задники виявилися готові прямо під час зйомок. Зробили їх фахівці з графіки на основі ігрового движка Unreal Engine 4.

Unreal Engine 4 - движок студії Epic Games. З першої його версії стартувала серія шутерів Unreal. Зараз Unreal Engine 4 завантажити безкоштовно може будь-хто прямо з офіційного сайту. На Unreal Engine 4 ігри створюються досить активно. Наприклад, на цьому движку зробили Tekken 7, PlayerUnknown's Battlegrounds і Fortnite. Також саме на ньому розробляється S. T. A. L. K. E. R. 2 (Сталкер 2).

Використання Unreal Engine 4 в Мандалорці допомогло вивести графіку на новий рівень. Актори тепер бачили конкретні предмети і локації, а не просто зелений фон, що допомогло їм зосередитися на своїх образах і сценах. Освітлення також виявилося максимально реалістичним. У підсумку локації на Unreal Engine 4 почали застосовувати навіть у найпростіших сценах.

Продюсер серіалу Джон Фавро зазначив, що його інтерес до Мандалорцю пов'язаний у тому числі з передовими технологіями, які використовувалися під час зйомок.

Подивитися на них у дії можна на відео нижче.

Мандалорець - вкрай популярний серіал від Disney, частина всесвіту Зоряні війни. Мандалорец 2 сезон точно буде, і ми зібрали всю відому інформацію про нього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти