Вчені напророкували аномальну спеку та назвали її причини

17 червня 2020, 08:39
На збільшення температури повітря впливають кілька факторів.
квітка, посуха, спека
Вчені визначили причини періодів екстремальної спеки / Фото pixabay.com

У найближчі десятиліття в Північно-Східній Азії очікуються нові хвилі смертельно небезпечної спеки, причому відбуватимуться вони все частіше. Причиною всьому буде глобальне потепління. Такий прогноз зробили китайські вчені.

Дослідники вивчили рекордну спеку 2018 року, яка тривала в Китаї 33 дні і стала причиною госпіталізації понад 71 тисячі осіб з тепловими ударими, пише lenta.ru.

Вчені визначили причини періодів екстремальної спеки, які в останні роки виникають все частіше. Зокрема, половину вкладу вніс потужний антициклон — область високого тиску, що відповідає за високі температури і ясне, безхмарне небо. З 1991 по 2017 рік цей тип циркуляції став виникати все частіше. Ще одним фактором стало збільшення середніх температур через накопичення парникових газів в атмосфері Землі.

відео дня

читайте такожЯким буде літо 2020: синоптик дав докладний прогноз на три місяці

Нагадаємо, раніше голова Української кліматичної мережі Ілля Єременко заявив, що світ може зіткнутися з такими змінами клімату, за умови яких стане неможливим виживання людства. Для того, щоби цього уникнути, у нас є всього лише 10 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти