Україну заморозить до -20: синоптик назвав дати і розповів, де буде найхолодніше

20 грудня 2021, 12:37
Зима вступає в права. В Україну йде істотне похолодання. Синоптик прогнозує по-справжньому сильні морози, випаде сніг.

мороз, погода
Погода в Україні впродовж тижня з 20 по 26 грудня буде сніжною та морозною / Фото ua.depositphotos.com

Погода в Україні цього тижня зміниться - замість плюсової температури прийдуть суттєві "мінуси". Похолодає на території всієї країни, хоча морози триватимуть недовго.

Синоптик Ігор Кибальчич розповів, що зниження температури повітря принесе холодна повітряна маса з Арктики. Морози прийдуть 21 грудня і триватимуть до 24 числа. Стовпчики термометрів опустяться нижче норми на -7...-12 градусів, передає 24 канал.

Найхолодніше буде на північному сході. Також похолодає в Карпатах і на Прикарпатті. В окремі дні стовпчики термометрів опустяться до -15...-20 градусів.

Разом з похолодання в Україну прийде і сніг. Карпати сильно замете в понеділок і п'ятницю.

Погода в Україні на вихідних 25-26 грудня візьме курс на потепління. Сніг розтане, а в західних і південних регіонах температура повітря може піднятися аж до плюсових значень. Також синоптик прогнозує мокрий сніг, дощ, паморось, тумани.

Погода в Україні на тиждень

У понеділок, 20 грудня, вдень температура коливатиметься від -4 до +1 градуса, а ввечері почне знижуватися.

21 грудня нічна температура повітря опуститься до -7...-12 градусів, а денна - до -4...-9 градусів. На північному сході та в Карпатах підморозить до -10...-15 градусів, на півдні вночі -3...-8 градусів, вдень - близько 0 градусів.

22-23 грудня морози посиляться до -10...-15 градусів вночі та -4...-9 градусів вдень. На сході, півночі та Карпатах вночі стовпчики термометрів опустяться до -20 градусів, вдень мінімально до -15 градусів. На півдні України вночі очікується від 7 до 12 градусів морозу, вдень -1...-6 градусів.

У п'ятницю, 24 грудня, починаючи із західних областей, морози слабшатимуть до -7...-12 градусів. Водночас на сході країни морози затримаються. Нічна температура повітря тут опуститься до -15...-20 градусів, а вдень - до -7... -12 градусів.

На вихідні, 25-26 грудня, потепління відчує вся Україна. Вночі температура становитиме -5 ... -10 градусів, а вдень буде близько 0 градусів. У неділю повітря прогріється вже до +2...+7 градусів.

Як повідомляв Главред, синоптик Наталка Діденко також прогнозувала серйозні зміни погоди. За її словами, похолодання в Україні триватиме недовго.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти