Україну заллють потужні зливи з грозами: синоптик розповіла про погоду на День незалежності

21 серпня 2021, 20:58оновлено 21 серпня 2021, 21:51
До кінця серпня погода в Україні буде близька до норми, прогнозує Наталія Голеня.
Дощивши
В Україні 24 серпня прогнозують дощі / УНІАН

Грозові дощі у вівторок, 24 серпня, в Україні очікуються ближче до вечора, вранці буде сонячна і тепла погода, розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Як розповіла вона в ефірі телеканалу Україна, вранці та вдень, 24 серпня в Україні буде хороша сонячна погода, а з обіду небо затягне хмарами.

"Тому що до нас підійде атмосферний фронт, і вже ввечері ми очікуємо грозові дощі. Це по Києву десь з 18:00, навіть більш імовірно - з 20:00 до 22: 00. Перед тим ще може посилюватися вітер до 11-13 м/с", - розповіла вона.

Водночас вона уточнила, що в Україні у вересні ще буде тепло. При цьому до кінця серпня погода в Україні буде близька до норми.

"Сильної спеки не буде, температура буде навіть трохи нижче в порівнянні з багаторічними середніми значеннями. Вранці буде прохолодно, прохолодні ночі, особливо коли йтимуть дощі, температура буде +18...+ 20 градусів. Вранці буде прохолодно +13...+ 15 градусів, а іноді 10 градусів. А денна температура переважатиме в діапазоні + 23...+28 градусів", - додала Голеня.

читайте такожНові температурні рекорди: кліматолог пояснила, чи чекати спеку під + 40°

Раніше кліматолог Світлана Краковська заявила, що в Україні темпи потепління перевищують глобальні, в тому числі середньоєвропейські.

За її прогнозом, в Україні кліматичне літо (коли середньодобова температура перевищує +15 градусів), буде набагато довше - триватиме на півдні з трьох до п'яти місяців (три з них з будуть з тропічними ночами).

У свою чергу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни. "При збереженні таких тенденцій на всьому півдні України, а також в частині центральних областей, Клімат буде, як наприклад зараз в Греції. Сухі субтропіки", - сказав синоптик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти