Україну охопить арктичним повітрям і вдарить мороз

21 жовтня 2021, 21:36
Країну атакує штормовий вітер і мороз -7.
погода
Погода в Україні / ua.depositphotos.com

Погода в Україні найближчими днями сильно зіпсується. В країну повернеться арктичне повітря і принесе похолодання до -7 градусів.

За словами синоптиків, потепління ще буде. Так, різко похолодає в Україні в суботу 23 жовтня, проте не скрізь. А 24-25-го холодне повітря охопить вже всю країну.

"У суботу холодне повітря арктичного походження почне тиснути, обрушиться похолодання, лише на сході, півдні і на значній частині території центральних областей 23-го жовтня ще побуде тепла погода. А вже в неділю-понеділок у більшості областей України вночі відновляться "мінуси", а протягом дня +5 +11 градусів", - прогнозує Наталка Діденко.

У п'ятницю синоптик Наталка Діденко прогнозує найтепліший день, очікується +14 + 20 градусів.

Україну охопить арктичним повітрям і вдарить мороз

Опадів істотних не очікується, проте місцями пройде невеликий дощ на Прикарпатті.

У Києві 22-го жовтня очікується тепла погода з максимальною температурою повітря +16 +17 градусів. Однак західний вітер буде сильним, поривчастим.

Синоптики Українського гідрометцентру прогнозують, що похолодання затримається і у вівторок, 26 жовтня. Цієї ночі на сході можливі морози до -7 градусів.

читайте такожЗамети снігу і сильний мороз: українців чекає сувора зима

Вже з 27-29 жовтня в Україну повернеться потепління. Судячи з прогнозу ресурсу meteoprog, кінець жовтня порадує нас теплом.

Україну охопить арктичним повітрям і вдарить мороз

Як повідомляв Главред, завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова розповіла, що погода в Україні у другій декаді жовтня принесе похолодання. Вдень очікується від 5 до 7 градусів тепла. Вночі + 3...+5. Можливий сніг з дощем. Листопад почнеться з прохолоди, проте про зиму поки говорити рано – в середині місяця температура повітря прогріється до +14...+ 15 градусів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти