Українців попередили про різке погіршення погоди: які області накриють зливи, грози і град

27 червня 2021, 17:57оновлено 27 червня 2021, 18:39
У Києві та Київській області в понеділок, 28 червня, очікується гроза.
Україну накриють зливи, шквали і град
В Україні прогнозують різке погіршення погоди / YouTube

У понеділок, 28 червня, у більшості регіонів України, за винятком західних і південних областей, очікуються грози, а в окремих районах - град і шквальний вітер.

Як повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій, прогнозуються пориви вітру до 20 м/с.

"28 червня в Україні, крім західних і більшості південних областей, грози, у східній частині в окремих районах град і шквали 15-20 м/с", - йдеться в повідомленні.

Крім того, також уточнюється, що в Києві та Київській області в понеділок очікується гроза.

Українців попередили про різке погіршення погоди: які області накриють зливи, грози і град

Прогноз погоди на 28 червня

За даними Укргідрометцентру, в найближчу добу в західних і більшості південних областей України вологість зменшиться, а на решті території атмосферні фронти будуть обумовлювати нестійку погоду, температурний фон очікується трохи вище норми.

28 червня, у західних та більшості південних областей без істотних опадів, на решті території короткочасні дощі, грози, у Чернігівській, Сумській, вночі місцями та Полтавській областях значні дощі; на Лівобережжі в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

читайте такожСмерчі замість тропіків: українців попередили про різку зміну погоди

Температура вночі 15-20°, у західних областях 12-17°; вдень 23-28°, у Закарпатській, Луганській та південних областях до 30°.

У Києві в понеділок короткочасні дощі, грози, температура вночі 17-19°, вдень близько 25°.

Українців попередили про різке погіршення погоди: які області накриють зливи, грози і град
Прогноз погоди на 28 червня / meteo.gov.ua

Прогноз погоди на літо 2021:

Раніше завідуюча лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, що в середині літа можна чекати досить жарких днів у найтеплішому місяці — липні, так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.

Синоптик Леонід Горбань спрогнозував, що денна температура повітря в липні в більшості регіоні складе +27 ... + 32 градуси. Останній місяць літа почнеться з сильної спеки-стовпчики термометрів триматимуться на рівні + 33 ... + 35 градусів.

Горбань уточнив, що до кінця червня температура може піти вгору і наблизиться до 30 градусів. У липні вдень-до +35 градусів в тіні, в південних і східних регіонах навіть до +40 градусів він прогнозує в середині місяця. Горбань додав, що до середини останнього місяця вдень очікується під +40 градусів при майже повній відсутності хмар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти