Українців попередили про рекордні + 40 градусів і назвали терміни

1 червня 2021, 06:48оновлено 5 червня 2021, 18:16
Температура повітря влітку може бути значно вищою за норму, каже Микола Кульбіда.
В Україну йде пекельна спека
В Україні очікується спекотна погода / УНІАН

Тенденції останніх років свідчать про те, що літо в Україні не буде холодним, заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

"Якщо проаналізувати стан погоди в літній період за останні років двадцять, то виходить, що не може бути літо зараз холодним", - підкреслив він в інтерв'ю Радіо Свобода.

За його прогнозом в середині літа (липень і серпень) ймовірно значне підвищення температури повітря.

"Починаючи з червня, а особливо липень і серпень – це температура повітря, яка буде значно вище норми, і більшу кількість днів вона буде досягати 30-35, а в окремі дні навіть до 40 градусів, тому літо може бути тільки спекотним. Іншого літа у нас вже не буде", - зазначив директор Укргідрометцентру.

Кульбіда додав, що температура повітря істотно підвищиться після першої декади червня.

читайте такожЛіто стартує "холодякою": Україну атакує потужний циклон зі зливами

Прогноз погоди на літо 2021:

  • Раніше завідуюча лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, що в середині літа можна чекати досить жарких днів у найтеплішому місяці — липні, так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.
  • Синоптик Леонід Горбань спрогнозував, що перший місяць літа почнеться з дощів, які йтимуть близько 3 днів. Денна температура повітря в липні в більшості регіоні складе +27 ... + 32 градуси. Останній місяць літа почнеться з сильної спеки-стовпчики термометрів триматимуться на рівні + 33 ... + 35 градусів.
  • Горбань уточнив, що до кінця червня температура може піти вгору і наблизиться до 30 градусів. У липні вдень-до +35 градусів в тіні, в південних і східних регіонах навіть до +40 градусів він прогнозує в середині місяця. Горбань додав, що до середини останнього місяця вдень очікується під +40 градусів при майже повній відсутності хмар.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти