Вдарять сильні морози: якою буде погода в Україні у грудні

24 листопада 2021, 17:00оновлено 24 листопада 2021, 18:43
Вже наприкінці листопада - початку грудня, стовпчики термометрів показуватимуть -10 градусів.
погода
Мороз в Україні / pixabay

Погода в Україні у грудні буде морозною. Як повідомляють синоптики Укргідрометцентру середня місячна температура в Україні очікується від 4 градусів морозу до 3 градусів тепла. Це близько до кліматичної норми.

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 33-78 мм, у гірських районах місцями 81-105 мм, що в межах норми (у північно-східній частині дещо менше норми).

Дані багаторічних спостережень свідчать, що в грудні середня місячна температура повітря становить 1-5 градусів морозу, на Закарпатті та півдні країни місцями 0 - 2 градусів тепла, в Криму до 6 градусів тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря -24 -32 градусів морозу, у східних, північно-східних та Чернівецькій областях місцями 33-35 градусів морозу, на Прикарпатті до 38 градусів морозу, на Закарпатті та півдні країни місцями 17-23 градусів морозу, на півдні Криму 10-19 градусів морозу.

Абсолютний максимум температури повітря - 10-18 градусів тепла, на Прикарпатті та півдні країни до 20 градусів, на півдні Криму до 25 градусів.

Середня місячна кількість опадів становить 30-66 мм, на Закарпатті, в Карпатах та гірських районах Криму 76-139 мм.

"На більшій частині території утворюється сніговий покрив, лише в південній частині встановлюється не щороку.

читайте такожМорози в -30 прийдуть раптово: синоптик уточнив прогноз погоди на зиму в Україні

У грудні відзначені сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг - тумани і ожеледь", - йдеться в повідомленні.

Погода на Новий Рік 2022

Як прогнозує завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, в Україні встановилася суха погода без опадів і з високим атмосферним тиском. А ось на Новий рік можуть бути морози.

Вже наприкінці листопада - початку грудня, стовпчики термометрів показуватимуть -8...-10 градусів, проте незабаром трохи потеплішає. Мартазінова підкреслила, що в грудні погода буде нестабільною, температури коливатимуться буквально кожні кілька днів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти