Вдарять заморозки -5 градусів: погода в Україні на тиждень

8 жовтня 2023, 11:37
Уже настала метеорологічна осінь, кажуть синоптики. Погода упродовж тижня буде досить холодною, проте у деяких областях в окремі дні будуть дощі.

Погода, листья, заморозки, природа
Погода в Україні – вдарять заморозки -5 градусів/ unsplash.com

Погода в Україні упродовж тижня з 9 по 15 жовтня буде досить холодною. Найхолодніше буде на початку тижня – по всій території нашої держави очікуються заморозки на поверхні ґрунту і місцями в повітрі. Подекуди температура опускатиметься до -5 градусів.

Але ближче до кінця тижня стовпчики термометрів трішки піднімуться вгору. Таким прогнозом погоди на тиждень поділився метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

відео дня

Він зазначив, що упродовж тижня нас очікує контрастна погода, ми відчуємо коливання температури повітря та атмосферного тиску.

"У першій половині нового робочого тижня погодні умови в Україні формуватимуться під впливом глибокої висотної улоговини з півночі та холодної повітряної маси арктичного походження. З цієї причини буде досить вітряно і холодно, особливо вночі", – зазначив метеоролог.

За його словами, з середини тижня температура повітря підвищуватиметься, а вітер буде поступово ослаблюватися. Короткочасні дощі будуть йти у західних, північних областях і місцями у південній половині країни.

Кібальчич зазначив, що метеорологічна осінь вже настала, а середньодобові температури зараз тримаються у межах кліматичної норми.

Погода в Україні 9 жовтня

У перший день нового тижня, 9 жовтня, буде холодно і вітряно. У деяких регіонах буде невеликий дощ – опадів слід очікувати вночі місцями у північних регіонах, а вдень у західних областях. У Карпатах сніг та мокрий сніг.

Вітер північно-західний, 9-14 м/с, у більшості областей, крім західної частини, пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі від +2 до +7 градусів, на поверхні ґрунту та місцями в повітрі заморозки від -3 до 0 градусів, у Карпатах від -5 до 0 градусів; вдень від +7 до +12. У південній частині вночі від +3 до +8 градусів, вдень від +10 до +15.

Погода в Украине 9 октября
Погода в Україні 9 жовтня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 10 жовтня

У вівторок, 10 жовтня, у південній половині, а також місцями на півночі лівобережжя пройдуть дощі, на решті території України переважно буде без опадів.

Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі від +1 до +6 градусів, на поверхні ґрунту та місцями в повітрі заморозки від -3 до 0, вдень від +7 до +12. У південних областях вночі від +4 до +9 градусів, вдень від +9 до +14.

Погода в Украине 10 октября
Погода в Україні 10 жовтня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 11 жовтня

У середу, 11 жовтня, очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер буде переважно південно-західний, на крайньому сході північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі від +3 до -2 градусів, вдень від +10 до +15. У південних областях та на Закарпатті вночі від +1 до +6 градусів, вдень від +12 до +17.

Погода в Украине 11 октября
Погода в Україні 11 жовтня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 12 жовтня

Ніч на четвер, 12 жовтня, пройде без опадів, проте вдень у північній половині країни буде дощ. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме від +6 до +11 градусів, у східних областях від +5 до 0; вдень від +16 до +21.

Погода в Украине 12 октября
Погода в Україні 12 жовтня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 13 жовтня

У п'ятницю, 13 жовтня, на лівобережжі, вдень також у Криму пройде невеликий, подекуди помірний дощ. В інших регіонах нашої держави країни без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі від +7 до +12 градусів, вдень від +13 до +18.

Погода в Україні 14 жовтня

У суботу, 14 жовтня, очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі від +2 до +7 градусів, вдень від +15 до +20.

Погода в Україні 15 жовтня

У неділю, 15 жовтня, вночі без опадів, вдень місцями у західних та північних областях пройде невеликий дощ. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі від +7 до +12 градусів, вдень від +17 до +22.

Погода в Киеве на две недели
Погода в Києві на два тижні/ meteoprog

Погода в Україні

Раніше синоптики попередили про небезпечну погоду у неділю, 8 жовтня. В Україні в цей день будуть небезпечні пориви вітру – вони досягатимуть 15-20 м/с. Погода буде дощовою, суттєві опади будуть по всій території нашої держави, подекуди крім дощів також будуть грози.

Синоптик Наталія Діденко попереджала, що в Україні вдарять перші заморозки у ніч на понеділок, 9 жовтня. Заморозки очікуються у північних, східних областях та в більшості центральних.

Якою буде зима в Україні

Народний синоптик Станіслав Щедрін розповів, якою буде зима цього року. За його словами, вдарять морози до -25 і налетять снігові бурі. Він каже, що Україну огорнуть ранні заморозки, а зима буде важкою.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти