Удар стихії в липні: українців попередили про потужні зливи з "потопами"

27 червня 2021, 23:54
В Україні є загроза підтоплення і розмивання доріг через рясні опади, повідомили в Укргідрометцентрі.
Удар стихії в липні: українців попередили про потужні зливи з 'потопами'
В Україні в липні очікуються потужні опади / sputnik.md

В Україні в липні синоптики прогнозують спекотну, близьку до норми погоду, при цьому є велика ймовірність злив з грозами.

Про розповіли в Укргідрометцентрі, очікується, що середня місячна температура повітря буде 20°-25 ° тепла, в Карпатах — 16°-18°, пише Сьогодні.

Такий показник на 1-3 градуси вище, ніж у червні, і ближче до кліматичної норми.

Водночас заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко розповів, що через негоду може бути ймовірне знеструмлення населених пунктів, підтоплення та розмивання доріг. Очікується, що місячна кількість опадів становитиме 34-91 мм (у Карпатах та місцями на Прикарпатті — до 155 мм).

Синоптики прогнозують, що більше дощів буде в західних, північних і Вінницькій областях — 62 мм і більше; менше — в південних областях, зокрема в Херсонській області і в Криму показник може бути нижче 30 мм.

читайте такожУкраїнців попередили про різке погіршення погоди: які області накриють зливи, грози і град

Прогноз погоди на літо 2021:

Раніше завідуюча лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, що в середині літа можна чекати досить жарких днів у найтеплішому місяці — липні, так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.

Синоптик Леонід Горбань спрогнозував, що денна температура повітря в липні в більшості регіоні складе +27 ... + 32 градуси. Останній місяць літа почнеться з сильної спеки-стовпчики термометрів триматимуться на рівні + 33 ... + 35 градусів.

Горбань уточнив, що до кінця червня температура може піти вгору і наблизиться до 30 градусів. У липні вдень-до +35 градусів в тіні, в південних і східних регіонах навіть до +40 градусів він прогнозує в середині місяця. Горбань додав, що до середини останнього місяця вдень очікується під +40 градусів при майже повній відсутності хмар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти