Удар дощів з грозами: в Україну примчало похолодання до +19

3 серпня 2021, 07:17
Дощі та грози очікуються на Прикарпатті, півдні, сході та більшості центральних регіонів країни.

гроза
У більшості регіонів України пройдуть дощі та грози / Reuters

Погода в Україні сьогодні, 3 серпня, принесе у низку областей різке зниження температури. У більшості регіонів країни очікуються дощі і грози, місцями град і шквали. У західних областях помітно спаде спека - місцями похолодає до +19 +20 градусів. У східних і південних областях, як і раніше, буде спекотно - до 35 градусів тепла. У Києві опадів і сильної спеки не прогнозується.

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook синоптикиня Наталка Діденко пише, що країну перетинає активний атмосферний фронт, через який відбуваються температурні гойдалки: від +19-20 в західних областях і до 35 градусів спеки в східних регіонах.

відео дня

Згідно з її прогнозом, в значній частині регіонів буде свіжо. Однак східні області спека залишати наразі наміру не має.

"Завтра свіже повітря, яке в тилу фронту, охопить значну частину України. Схід і південь поки що не хоче знижувати градуси, спека ще затримається", - зазначила Діденко.

Удар дощів з грозами: в Україну примчало похолодання до +19
Активний атмосферний фронт охопив Україну / facebook.com/tala.didenko
Удар дощів з грозами: в Україну примчало похолодання до +19
Активний атмосферний фронт охопив Україну / facebook.com/tala.didenko

Крім того, вона також додала, що в погода у Києві 3 серпня не буде занадто спекотною - очікується не вище 26 градусів тепла.

За даними Укргідрометцентру, вночі у західних, північних та центральних регіонах буде від +12 до +15. У південних і східних областях до 22 градусів тепла.

Вдень спека очікується в південних і східних регіонах – в середньому від 29 до 35 градусів тепла, в центральних і північних областях від +25 до +27. Свіжіше буде в західних регіонах - від +23 до +25.

Удар дощів з грозами: в Україну примчало похолодання до +19
Погода в Україні у вівторок, 3 серпня / Укргідрометцентр

У Києві вдень очікується сонячна, але не надто спекотна погода - від 25 до 27 градусів тепла.

На Прикарпатті, а також у південних, східних та більшості центральних регіонів пройдуть дощі та грози. Місцями очікується град та шквали 15-20 м/с.

У східних регіонах, а також у Сумській, Житомирській, Київській областях та у АР Крим оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Погода в Україні

Синоптики прогнозують, що погода в Україні в першій половині серпня не буде стабільною. Очікуються перепади температур. У низці областей очікується посилення спеки, а в інших регіонах різниця складе до 10 градусів у бік похолодання.

Народний синоптик Леонід Горбань вважає, що у серпні українцям слід очікувати чергування сильної спеки і дощів. Наприкінці місяця вже відчуватиметься осінь.

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда вважає, що серпень в Україні буде більш спекотним, ніж зазвичай. Синоптик очікує перевищення норми на 1,-1,5 градуси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти