Тропіки в Україні: кліматолог попередила про аномальну спеку в липні

8 липня 2021, 16:54оновлено 8 липня 2021, 19:23
У багатьох областях України фіксуються нові температурні рекорди, розповіла Віра Балабух.
Кліматолог попередила про спеку в липні в Україні
У липні в Україні прогнозують спекотну погоду / Reuters

В Україні спекотна погода буде спостерігатися досить тривалий і безперервний період. Крім того, вона супроводжується досить високими температурами вночі, розповіла кліматолог Віра Балабух.

За її прогнозом, друга половина липня очікується найбільш спекотною. "Проблема не в тому, що така температура спостерігається, а в тому, що буде досить тривалий і безперервний період такої температури. Крім того, вона супроводжується досить високими температурами вночі. Ми бачимо, що зараз у нас найнижчі нічні температури перевищують 20 градусів. Це так звані тропічні ночі", - розповіла вона в ефірі Апостроф TV.

Кліматолог пояснила, що раніше на Поліссі, в Києві таких критичних ночей було всього кілька за все літо, то зараз вже кілька тижнів поспіль фіксуються такі температури: "І надалі вони зберігаються. Такої кількості тропічних ночей у нас давно не було".

Прогноз погоди в липні

Вона повідомила, що до кінця липня температура повітря очікується на 1-2 градуси тепліше, ніж протягом останніх 30 років.

Балабух додала, що аномальні кліматичні явища загрожують Україні протягом усього року.

Нагадаємо, за прогнозом синоптика Наталії Діденко, у п'ятницю, 9 липня, погоду в Україні визначатиме антициклон: опадів в Україні не прогнозується, спека буде посилюватися.

Прогноз погоди до кінця літа 2021

Раніше завідуюча лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, що в середині літа можна чекати досить жарких днів у найтеплішому місяці — липні, так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.

читайте такожПекло до +40: синоптик розповіла, чи чекати "страшну спеку" в липні

Синоптик Леонід Горбань спрогнозував, що денна температура повітря в липні в більшості регіоні складе +27 ... + 32 градуси. Останній місяць літа почнеться з сильної спеки-стовпчики термометрів триматимуться на рівні + 33 ... + 35 градусів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти