Температура підскочить до +31°C, низку областей накриє дощ: погода в Україні на тиждень

17 вересня 2023, 15:02
8340
Дощів з грозами варто очікувати лише у низці регіонів, на більшій частині території буде сухо і сонячно. Подекуди температура повітря буде навіть спекотною.

Погода, природа, осень
Погода в Україні – подекуди температура повітря підскочить до +31 градуса/ unsplash.com

Погода в Україні з 18 по 24 вересня, буде переважно теплою і без опадів. На переважній більшості території нашої держави температура повітря буде навіть літньою, у деяких регіонах вона зросте до +31 градуса.

Проте у деяких областях кілька днів буде йти дощ, подекуди навіть град. Таким прогнозом погоди на тиждень поділився кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кибальчич, пише Meteoprog.

відео дня

"Теплі повітряні маси на висоті в межах малорухомого антициклону забезпечать в Україні комфортну та сонячну погоду із літніми температурними показниками. Зрідка у західних областях можливі короткочасні дощі", – зазначив синоптик.

Він додав, що місцями вночі та вранці можливі тумани, появу яких спричинить підвищена вологість повітря.

Погода в Україні 18 вересня

У понеділок, 18 вересня, по всій території нашої держави очікується тепла і суха погода, хмар на небі майже не буде. Але при цьому у деяких областях можливі тумани. Так, тумани можуть бути вночі і вранці у Карпатському регіоні, а також на півночі лівобережжя.

Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, у західних областях південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме від +7 до +12°С, вдень від +22 до +27°С.

Погода в Украине 18 сентября
Погода в Україні 18 вересня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 19 вересня

У вівторок, 19 вересня, тепла погода буде у більшості областей. Невеликі, подекуди помірні дощі будуть лише у західних областях.

Вітер в Україні південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря в нічний час коливатиметься в діапазоні від +8 до +13 °С, вдень від +22 до +27°С, на крайньому заході від +17 до +22°С.

Погода в Украине 19 сентября
Погода в Україні 19 вересня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 20 вересня

У середу, 20 вересня, по всій Україні зберігатиметься тепла суха погода. Невеликі дощі подекуди можуть пройти лише у західних областях і на крайній півночі держави.

Вітер південної чверті, 5-10 м/с, у західних областях змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі від +9 до +14 °С, вдень від +22 до +27°С, у Карпатському регіоні від +15 до +20°С.

Погода в Украине 20 сентября
Погода в Україні 20 вересня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 21 вересня

У четвер, 21 вересня, також буде період теплої та переважно сухої погоди, адже посилиться вплив антициклону зі сходу.

Вітер південно-східної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі очікується в межах від +9 до +14°С, вдень від +23 до +28°С.

Погода в Украине 21 сентября
Погода в Україні 21 вересня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 22 вересня

У п'ятницю, 22 вересня, опадів не передбачається, рівень температури повітря сильно не зміниться.

Вітер південно-східної чверті, 7-12 м/с. Мінімальна температура повітря вночі становитиме від +9 до +14°С, вдень повітря прогріється до +24…+29°С.

Погода в Украине 22 сентября
Погода в Україні 22 вересня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 23 вересня

Вихідні почнуться без опадів. У суботу, 23 вересня, вітер буде південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі від +10 до +15°С, вдень від +25 до +30°С.

Погода в Україні 24 вересня

У неділю, 24 вересня, також по всіх областях буде сухо і тепло. Короткочасних дощів з грозами варто очікувати лише на крайньому заході.

Вітер буде південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме від +11 до +16°С, вдень від +26 до +31°С, на крайньому заході від +19 до +24°С.

Погода в Киеве на две недели
Погода у Києві на два тижні/ meteoprog.com

Погода в Україні

Раніше синоптики розповіли, де литимуть дощі з грозами. Погода в Україні 17 вересня трохи покращиться. У цей день буде сухо та достатньо тепло. Але в деяких регіонах буде дощ з грозами.

Також раніше повідомлялося, що в Україну увірвалася майже 8-бальна магнітна буря. Потужність геомагнітного шторму досягає майже 8-бального рівня. За даними фахівців, буря опуститься до 6 балів і на такому рівні буря протримається до 18 вересня включно.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти