За 30 років перетвориться на пустелю: Україна переходить до зони надвисоких температур і катаклізмів

19 червня 2021, 14:08оновлено 19 червня 2021, 16:01
Деградація земель і опустелювання призводять до серйозних проблем — зміни клімату.
посуха
Україна переходить до зони надвисоких температур і катаклізмів / Фото: Reuters

За свідченнями науковців, через кліматичні зміни Україна переходить до зони надвисоких температур і катаклізмів. Через 30-40 років країні загрожує опустелювання великих територій.

"Деградація земель і опустелювання призводять до серйозних проблем — зміни клімату, втрати біорізноманіття, нестачі води, поширення бідності, голоду і масових міграцій населення", — повідомляє Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України.

Фахівці навели сумну статистику. Зокрема, розорювання земель України є одним з найвищих у світі і становить понад 54% території. Це призводить до значного розвитку деградаційних процесів.

Крім того, 13 млн га сільськогосподарських угідь піддаються згубному впливу водної ерозії.

За словами науковців, понад 6 млн га земель систематично піддаються вітровій ерозії, а 20 млн га охоплені пиловими бурями.

Міністр охорони навколишнього середовища та природних ресурсів України Роман Абрамовський зазначає, що для України боротьба з опустелюванням і деградацією земель є одним з головних напрямків державної екологічної політики. Для цього затверджено Національний план дій щодо боротьби з деградацією земель і опустелюванням до 2025 року і створено Координаційну раду.

Раніше народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на липень 2021. За його словами, місяць буде спекотним. Стовпчики термометрів підіймуться вище + 30 градусів.

Крім того, кліматолог попередила про небезпечну погоду. В Україні настають спека і грози, але і про холод забувати не варто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти