Синоптики спрогнозували час приходу в Україну тепла

28 лютого 2021, 17:08оновлено 11 квітня 2021, 11:58
Як прогнозують в Укргідрометцентрі, в першому місяці весни, березні 2021 року, погода навряд чи зможе балувати українців чіткістю і стабільністю.
Погода, весна
Синоптики спрогнозували час приходу в Україну тепла / УНІАН

У березні 2021 року в Україні очікується вкрай нестабільна погода, але серйозних морозів більше не очікується. Про це в коментарі сайту Сьогодні розповів директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

Синоптик пояснив, що прихід весни зазвичай ознаменується переходом середньодобової температури в країні в стійкому режимі в бік підвищення через нуль градусів.

"Можна говорити про те, що зима якщо і повернеться, то це будуть дуже короткострокові прояви. Так що весна в Україні майже стартувала", - сказав Кульбіда.

За словами заступника директора Укргідрометцентру Анатолія Прокопенка заявив, що погода в Україні в березні прогнозується вкрай нестабільною. Також можливі похолодання, які будуть чергуватися з потепліннями. Температура

"Середньомісячна температура повітря в березні очікується 0-6 градусів тепла, в межах середніх значень за базовий період спостережень з 1981 по 2010 рік. Середня кількість опадів складе 26-50 мм, в гірських районах – 40-85 мм. Це 90-100% норми", ‒ сказав Прокопенко.

читайте такожПогода на березень місяць 2021 року в Україні: названі найхолодніші дні

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • 22 лютого директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда говорив, що в Україні майже стартувала весна. За словами синоптика, якщо в країну і повернеться зимова погода, то вона не затягнеться надовго.
  • Народний синоптик Леонід Горбань говорив, що в березні 2021 в нашій країні очікується нестабільна погода – можливі перепади температури й велика кількість опадів. Він спрогнозував, що в нашій країні по-справжньому весняна погода встановиться тільки у квітні.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти