Пекло повертається: українців попередили про новий удар нестерпної спеки

8 серпня 2021, 05:02
В Україні переважатиме сонячна, тепла в окремі дні спекотна, без опадів погода.
Погода
В Україні прогнозують спеку / pixabay

В Україні до кінця уїк-енду погода буде сухою і теплою, але спеки не буде, проте повітря буде свіжішим, розповіла синоптик Наталія Птуха.

За її словами, на вихідних погода буде поліпшуватися. Як підкреслила вона в ефірі Радіо НВ, це пов'язано з слабшанням циклону.

"Циклон буде відходити і, відповідно, в суботу, наприклад, і на Заході, і на півночі, і в центрі буде переважно сонячно, але повітря буде більш свіжим. Тобто, для Києва, наприклад, в денні години очікуємо +23-25 градусів, не більше", — прогнозує синоптик.

За її словами, до кінця вихідних опадів в нічні години очікується близько +15-18 градусів, а в денні години +23-25 градусів.

"У неділю трішечки вище, до +27", - додала синоптик.

У свою чергу синоптик Віталій Постригань уточнив, що під впливом антициклону з південного заходу, атмосфера заспокоїться.

Він прогнозує, що до кінця вихідних і наступного тижня переважатиме сонячна, тепла в окремі дні спекотна, без опадів погода. Температура вдень підвищиться до 27-32 градусів.

Пекло повертається: українців попередили про новий удар нестерпної спеки

Раніше директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни.

"При збереженні таких тенденцій на всьому півдні України, а також в частині центральних областей, Клімат буде, як наприклад зараз в Греції. Сухі субтропіки", - сказав синоптик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти