Від 20 морозу до 10 градусів тепла: погода в Україні здивує контрастами

20 лютого 2021, 10:06
Сьогодні вдень суттєві опади не очікуються. При цьому синоптик попередив про сніголавинну небезпеку в Закарпатській та Львівській областях.

сніг, погода, рятувальники
Рятувальники продовжують допомагати громадянам, які стали заручниками несприятливих погодних умов / Фото dsns.gov.ua

Погода в Україні у суботу, 20 лютого, буде дуже контрастною - температура повітря коливатиметься від 20 градусів морозу до 10 градусів тепла. Вдень по Україні - без істотних опадів, але синоптик попередив про загрозу лавин у високогір'ї Закарпатської області та в горах на Львівщині.

В пресслужбі ДСНС повідомили, що у зв'язку з ускладненням погодних умов - випаданням значного снігу, снігу з дощем, налипанням мокрого снігу та ожеледицею на дорогах - утворилася небезпека виникнення надзвичайних подій у західних, північних, центральних та південних областях України.

Рятувальники продовжують допомагати громадянам, які стали заручниками несприятливих погодних умов. За минулу добу пожежно-рятувальні підрозділи Кіровоградської області 11 разів виїжджали для надання допомоги водіям, чиї машини опинилися в сніговій пастці на дорогах. Допомога знадобилася водіям семи вантажівок і трьох легкових авто в Благовіщенському, Кропивницькому, Долинському, Петровському, Новоархангельському, Компаніївському районах та в м. Кропивницький.

Погода на сьогодні

У більшості західних регіонів країни температура повітря в суботу складе від -5 до -10 градусів вночі, вдень - від -1 до +3, на Закарпатті - до 5 градусів тепла.

У центральній частині країни вночі буде холодно - 13-15 градусів морозу, місцями - до -18, вдень – від 0 до -2, на півдні вдень - від -1 до +3, вночі - від -11 до -13 градусів.

На решті території України стовпчики термометрів опустяться до 12-17 градусів морозу, вдень - від 3 морозу до 2 тепла, на півночі Лівобережжя вночі близько 20 градусів морозу, вдень - від -2 до -7.

Від 20 морозу до 10 градусів тепла: погода в Україні здивує контрастами
Прогноз погоди в Україні на 20 лютого / meteo.gov.ua

Погода в Києві та області очікується без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Температура повітря вночі в столиці 12-14 градусів морозу, вдень – від – 1 до -3; по області вночі 12-17 градусів морозу, вдень - від 3 морозу до 2 тепла.

20-21 лютого у високогір'ї Закарпатської та в горах Львівської областей очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

читайте такожСиноптики закликали киян готуватися до повені

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

  • Українців попередили про новий удар морозів, але обнадіяли швидким потеплінням.
  • Народний синоптик Леонід Горбань розповів, коли в Україну прийде справжня, а не календарна весна 2021. За його словами, з березня морози в Україні вщухнуть, але справжнє тепло прийде лише в травні.
  • Синоптики озвучили прогноз погоди на весну. Весняний сезон буде теплим з помірними опадами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти