На Україну очікує похолодання: синоптик попередила про різку зміну погоди

16 липня 2021, 15:10
З понеділка очікується перебудова синоптичних процесів зі зниженням температури повітря.
Дощі прогнозують в Україні незабаром
З наступного тижня в Україні прогнозують опади / УНІАН

На початку наступного тижня в Україні очікується перебудова погодних умов, антициклон слабшатиме, при цьому почнуться синоптичні процеси з Атлантики, розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

В Україну прийдуть повітряні маси більш насичені вологою, відповідно, що зумовить більше опадів, а також зниження температури, розповіла вона Фактам.

"Спека, яка стоїть зараз, скоро спадатиме - на початку наступного тижня вже буде легше. Вона обумовлена тим, що над нашою територією знаходиться антициклон, його центр — трохи на північному сході, над Росією. В цілому в Північній півкулі відбувається західне перенесення повітряних мас, а зараз воно — з іншого боку", - говорить експерт.

Вона уточнила, що вже з понеділка очікується перебудова синоптичних процесів зі зниженням температури повітря.

"Надалі очікується вже більш західний перенос, північно-західний з Атлантики - а значить, нижче температури, більше хмар і трохи більше опадів. Наступного тижня буде досить помірна температура. Очікуємо, що в денні години буде 25-28 градусів приблизно з вівторка і досить комфортні 25-26 градусів вдень на кінець тижня. Це - точково, саме по Києву", - додала Птуха.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні спекотну погоду визначає тривалий східний антициклон, який закриває територію країни від дощових атмосферних фронтів.

Однак північні циклони з атмосферними фронтами незабаром повинні змінити погоду в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти