На Україну чекають зливи, шквали і град: синоптик попередила про різке похолодання

5 серпня 2021, 08:03
В Україну прийде вологе атлантичне повітря з південного заходу Європи.
В Україні прогнозують зливи та шквали
В Україні очікуються шквали / pixabay

У четвер, 5 серпня, в Україні очікуються опади, місцями сильні, можливі шквали, розповіли в Українському гідрометцентрі.

У західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях очікуються короткочасні дощі, грози, вдень місцями град та шквали 15-20 м/с, ввечері на Закарпатті та в Карпатах рясний дощ, температура +23 +28°, на півдні та сході - до +33°, повідомляє Укрінформ.

У Києві та області мінлива хмарність. Короткочасний дощ, гроза, вдень місцями шквали 15-20 м/с. Вітер південно-східний, 7-12 м / с. Температура по Києву +24 +26°, по області +23 +28°.

На Україну чекають зливи, шквали і град: синоптик попередила про різке похолодання
Прогноз погоди на 5 серпня / meteo.gov.ua

Як розповіла Фактам заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня, цього тижня в Україну прийде вологе атлантичне повітря з південного заходу Європи.

За її словами, повітряна маса принесе дощі в західні, північні, центральні області, а також місцями в південні. Разом з короткочасними опадами можливі град, шквали, пориви вітру до 15-20 метрів в секунду.

"У північно-західних регіонах буде до 29 градусів тепла. А в південних і східних областях України, куди ці повітряні маси поки не дійдуть, збережеться суха і спекотна погода з температурою 28-34 градуси. У вихідні атмосферні фронти досягнуть півдня і Сходу, де також пройдуть грози. Таким чином, температура впаде до 31 градуса", - прогнозує синоптик.

Вона уточнила, що найбільше опадів у вихідні дні очікується на заході країни. Особливо в закарпатському регіоні, де можливі зливи.

читайте такожУкраїну розтерзають пекельна спека і аномальний холод: з'явився апокаліптичний прогноз

"У вихідні температура впаде. Похолодання на 3-5 градусів спостерігатиметься з 9 по 12 серпня. Тобто можна говорити, що в Україні спаде спека", - додала Голеня.

Раніше директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни.

"При збереженні таких тенденцій на всьому півдні України, а також в частині центральних областей, Клімат буде, як наприклад зараз в Греції. Сухі субтропіки", - сказав синоптик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти