На дорогах буде небезпечно: синоптики попередили про негоду в Україні

28 листопада 2021, 12:30
В Укргідрометцентрі оголосили штормове попередження – українцям слід бути уважними та обережними
Карпати, туман
Україну накрив густий туман / УНІАН

Київ та більшість областей України, у неділю, 28 листопада, накрив густий туман. Водіїв на дорогах просять бути уважними та дотримуватися дистанції.

Як повідомили в Українському гідрометцентрі, туман буде вночі та вранці в північних, більшості західних, центральних і південних областей. У цих регіонах буде погана видимість: 200-500 метрів. Тому майже по всій території країни оголосили I рівень небезпеки – жовтий.

Поради для водіїв у туманну погоду

  • знизити швидкість руху;
  • за наявності протитуманних фар увімкнути їх разом із ближнім світлом;
  • зберігати безпечну дистанцію з іншими автівками;
  • у випадку зупинки увімкнути аварійну світлову сигналізацію;
  • уникати небезпечних маневрів на дорозі.

Загалом погода в Україні 28 листопада буде прохолодною та дощовою. У більшості областей синоптики прогнозують опади, проте подекуди все ж світитиме сонце. Найвища температура буде в Одеській, Херсонській областях та Криму – +11...+ 13 градусів

Якої погоди чекати в грудні

У грудні 2021 року середня температура в Україні становитиме від 4 градусів морозу до 3 градусів тепла. В Укргідрометцентрі запевняють, що це близько до кліматичної норми.

Також не виключено, що протягом грудня можуть виникнути хуртовини, тумани, ожеледь, налипання мокрого снігу, як це бувало раніше, через так звані температурні гойдалки – теплі градуси регулярно змінюватимуть короткочасні морози, особливо в північних областях України.

Снігу на Новий рік чекати марно

У період Новорічних свят погода буде морозною. Водночас синоптики попередили, що снігу очікувати не варто. Зокрема, тому, що "сніговий покрив не встигне лягти".

"Температурний режим буде дуже позитивним, високим до Нового року. І всі опади, які пройдуть, будуть у вигляді дощу і мокрого снігу. І виходить, що сніговий покрив не встигне лягти. Але перші дні січня будуть з великим похолоданням", – розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

Якою буде зима 2021-2022? Свої прогнози дали такі експерти у сфері метеорології:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти