Зливи, шквали і серйозне похолодання: на Україну насувається циклон

14 вересня 2021, 06:44оновлено 14 вересня 2021, 15:06
Метеорологи не беруться прогнозувати, чи повернеться в Україну тепло.
Дощ
Україну накриють дощі, попередив синоптик / УНІАН

Погода в Україні зміниться, на країну насувається циклон, який принесе дощі з грозами, поривчастий вітер і різке похолодання – його можна буде відчути вже в середині тижня.

Дощі та грози спочатку очікуються на Заході країни та в столиці України. З четверга зливи і шквали прогнозують по всій території, передає ТСН.

Негода лютуватиме недовго, але після себе залишить холодну погоду. При цьому метеорологи не беруться прогнозувати, чи повернеться в Україну тепло.

"Те, що буде в кінці тижня — там дощі вже довготриваліші, більш інтенсивний характер і вже після проходження циклону буде відчутне похолодання. На початку наступного тижня може бути в денні години не більше 14 градусів", - розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

Погода на сьогодні, 14 вересня 2021

У вівторок, 14 вересня, погода в Україні ще буде сонячною й теплою, температура повітря підніметься до +22... +29 градусів. У західних областях трохи прохолодніше - від +20 до +25 градусів, йдеться на сайті Укргідрометцентру.

Дощі сьогодні пройдуть на території Львівської, Чернівецької, Івано-Франківської та Тернопільської областей. На всій решті території України буде сухо і сонячно.

Погода в Києві 14 вересня буде відносно прохолодною – повітря прогріється до +21...+23 градусів.

читайте такожКоли в Україні закінчиться бабине літо та прийде похолодання: новий прогноз синоптиків

Як повідомляв Главред, синоптик Віра Балабух прогнозує, що осінь в Україні 2021 буде теплою та сухою – це класична осіння погода, яку в країні звикли бачити за останні 30 років. У жовтні та листопаді буде дефіцит опадів. Попри сприятливий погодний прогноз вона допустила "температурні гойдалки".

Начальник відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня сказала, що тепла погода в Україні триватиме до 13 вересня. Потім її змінять дощі. З 16 вересня температура повітря знизиться до 4-6 градусів тепла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти