Зливи, град і шквали: синоптик розповів, чого сьогодні чекати від погоди в Україні

5 липня 2021, 06:56
Дощі з грозами 5 липня охоплять всі області України, в південних і центральних областях опади будуть значними.
злива
Новий тиждень в Україні почнеться зі злив та гроз, попередив синоптик / УНІАН

Погода в Україні у понеділок, 5 липня, буде знову дощовою. По всій країні очікуються опади. У південних і центральних областях дощі будуть значними.

Як свідчить прогноз погоди Українського гідрометцентру, дощі супроводжуватимуться грозами. Місцями пройде град, вітер посилиться до штормових значень. Синоптик попередив про шквали 15-20 м/с. Оголошено перший рівень небезпеки.

Температура повітря вночі коливатиметься від 12 до 17 тепла на Заході та +17... +21 - на решті території країни. Вдень синоптики прогнозують від 26 до 31 градуса вище нуля.

Погода в Києві в понеділок також буде дощовою та з грозами. Стовпчики термометрів вночі покажуть + 17 ... +19 градусів, вдень - до +28 градусів.

Зливи, град і шквали: синоптик розповів, чого сьогодні чекати від погоди в Україні
Погода в Україні 5 липня / meteo.gov.ua

Як повідомляв Главред, погода в Україні у липні знову здивує. Повернеться спека, яка атакувала в червні. Стовпчики термометрів на частині території можуть піднятися до 35-40 градусів тепла.

Раніше завідуюча лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, що в середині літа можна чекати досить спекотних днів, прийдуть так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти