Україну атакує небезпечна погода і налетить спека та +40

4 липня 2021, 20:44оновлено 5 липня 2021, 08:30
У липні варто очікувати приблизно таких же високих температур повітря, які спостерігалися і в червні.
Погода
Погода в Україні буде спекотною / pixabay

Погода в Україні у липні знову здивує. Повернеться спека, яка атакувала в червні. Стовпчики термометра на частині території можуть піднятися до 35-40 градусів тепла.

Про це розповіла заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

"Денна температура в межах 33-34 градусів тепла - це буде максимальний показник у липні. Що стосується Сходу, то там більш посушлива і спекотна погода - там можуть бути температури до 35 градусів", - сказала кліматолог, передає Апостроф.

Начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Владислав Білик зазначив, що в липні варто очікувати приблизно таких же високих температур повітря, які спостерігалися і в червні.

читайте такожВ Україну мчить небезпечна погода і рідкісна аномалія

"Але ці температури, згідно з прогнозами, випадають на другу половину липня. Але загалом - то 30 градусів - нормальна температура для Києва, так було і 100 років тому. Прогнозувати чергове оновлення температурних рекордів складно, але температури за 30 градусів ще в липні будуть", - сказав він.

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Раніше синоптик назвав терміни аномалії, що насувається на Україну. Спад спеки в Україні буде тимчасовим і зміниться наступним підвищенням температури.

У свою чергу народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на липень 2021. За його словами, місяць буде спекотним. Стовпчики термометрів піднімуться вище + 30 градусів.

Також синоптик розповіла, коли в Україну прийде похолодання. Спека в Україні буде весь тиждень, а пізніше варто чекати значного похолодання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти