Коли прийде сильне похолодання і сильна злива в Україну: синоптик назвав дати

25 вересня 2024, 14:00
2542
Погода в жовтні сильно здивує українців. Коли чекати сильного похолодання.
Погода на жовтень в Україні
Погода на жовтень в Україні / pixabay

Погода в Україні буде різко змінюватися. Як розповів народний синоптик Станіслав Щедрін в інтерв'ю Главреду, на українців чекає різкий перехід зі спекотної на холодну погоду.

"Цього року буде різкий перехід з осені в зиму. Значне похолодання очікується в другій половині листопада. Будуть значні мінусові температури, навіть удень", - розповів синоптик.

відео дня

Синоптик також розповів, коли Україну накриють проливні дощі.

"28-29 вересня в західних, північних і частково центральних областях України будуть опади у вигляді дощу. Але буде тепло. У південних областях може бути до +30. Але значні опади слід очікувати в другій половині листопада", - додав Щедрін.

Прогноз погоди на 2 тижні

Хто такий Станіслав Щедрін

Стас Щедрін - український народний синоптик із Кропивницького. Надає довгострокові та короткострокові прогнози погоди в Україні. За запевненням синоптика, він займається прогнозом погоди понад десять років і використовує той самий сучасний метод обчислень, як і в гідрометцентрах. Співпрацює з низкою провідних загальнонаціональних видань.

Погода в Україні - прогнози синоптиків

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, у вересні середня температура повітря в Україні буде 15-20°C, у Карпатах 13-14°C, що на 2°C вище за норму. Місячна кількість опадів очікується в межах 37-76 мм, у Карпатах 97-111 мм, що відповідає нормі.

Також, як зазначила синоптикиня Укргідрометцентру Наталя Птуха, на початку вересня антициклон із півночі забезпечить суху погоду в більшості областей України, але на південному сході можливі короткочасні дощі через вплив зниженого тиску над Чорним морем.

Завідувачка відділу метеорологічних прогнозів Наталія Голеня зробила прогноз погоди на осінь. У вересні 2024 року в Україні може зберегтися метеорологічне літо з температурою до +38°C.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти