StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Мова - це ATACMS, помножена на F-16": блогерка розпекла українців, які говорять за кордоном російською

14 вересня 2023, 17:17оновлено 14 вересня 2023, 17:54
638
Блогерка Ярослава Гресь засудила українців, які виїхали за кордон і продовжують спілкуватися російською - в першу чергу зі своїми дітьми.
Гресь, прапори
Ярослава Гресь жорстко розкритикувала українців, які за кордоном розмовляють російською / колаж Главред, фото Instagram і ua.depositphotos.com

Ярослава Гресь, відома українська блогерка, яка обіймає пост керівниці благодійної платформи UNITED24, в досить жорсткій формі засудила українців, які виїхали за кордон і там спілкуються російською мовою - особливо зі своїми дітьми. Свою відповідь дівчина опублікувала в Instagram.

"Шановні українці в тимчасовій еміграції, я вчора мала радість пройтися ввечері по красивому Варшавському парку і була приголомшена кількістю російської мови. Кожна друга людина. Ніби я гуляю десь по Москві. Тож є два варіанти. Варшаву непомітно окупували росіяни. Або це були українці з похибкою на одиничних білорусів. Схиляюся до другого. На правах людини, яка півтора року працює з міжнародними партнерами і залучає на підтримку України всіх, кого тільки можна, маю до вас одне просте запитання — ви довбанулися [нецензурно – Главред]? Ви не розумієте, що йде екзистенційна війна? Війна за право українців існувати як нації, а не бути частиною імперії. Що мова - ATACMS, помножена на F16? Що вивіску "Маріуполь" замінили на "Мариуполь" одразу після захоплення міста не просто так? Я не розумію, що тут потрібно пояснювати, правда", - гнівно написала Гресь.

Вона заявила, що іноземцям все важче і важче пояснювати, в чому різниця між українцями і росіянами – якщо всі спілкуються однією мовою. Вона також додала, що безліч разів чула питання від тих – мовляв, чому українці остаточно не перейшли на державну мову.

відео дня

"Аргумент про військових, які говорять російською, можете відразу припаркувати в гаражі. Військові захищають Україну зі зброєю в руках, віддають за неї своє життя. До військових питань - нуль", - підсумувала Гресь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Одесі вже неодноразово спалахували Мовні конфлікти. Нещодавно розгорівся скандал в одному з місцевих закладів громадського харчування – відвідувачку відмовилися обслуговувати українською мовою. Після сварки власник відмовився обслуговувати дівчину і виставив її за двері, заявивши, що кафе – його приватна власність.

Також раніше повідомлялося, що киянці відмовили в співбесіді, тому що вона спілкується тільки українською та англійською. У Києві розгорівся мовний скандал між компанією Budhouse Group і дівчиною, яка хотіла влаштуватися на посаду журналіста-редактора.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти